Bon soir

Jag lever! Och har det jävligt bra faktiskt. Dagen spenderades med min spanske vän och de två tågluffande österrikiskorna som alldeles nyss drog vidare till Bordeaux. Vi hängde i vår favoritpark å softade ett par timmar innan vi drog vidare till ett nyfunnet lunchställe där man kan betala €4.90 för en tallrik och ösa på valfri mängd av de olika salladerna som erbjuds. Vi är ju inte direkt bortskämda med mat här, så resultatet blev ett berg av mat som tog oss ungefär en halvtimme (inkl andninsgspauser) att konsumera. Sen tog vi en fika på ett litet mysigt torg och jag använde för första gången på väldigt länge en telefonkiosk (minns ni dem?) för att ringa till pappas vän i Marseille, där jag nu är mycket välkommen att övernatta nån gång. Men först ska jag nog fixa ett ordentligt boende här i Aix. Hostelet fungerar än så länge hyfsat bra, men de osofta tiderna (stängt mellan 10:00 och 17:00, samt stängning för natten kl 01:00) i kombination med bristen på kök och avståndet till stan börjar bli lite irriterande. Men jag har ju faktiskt inget val för tillfället. Dessutom träffar man en hel del folk som också letar boende, vilket leder till lite nya tips - och dessutom försöker vi hitta en större lägenhet som flera hostelgäster kan hyra tillsammans. Det bor en söt katt här i närheten också, som för en kvart sen tog sig en promenad över mitt tangentbord och la sig bredvid min dator och sov. Småkul.

Staden är i allmänhet väldigt mysig med en massa små gator, gamla byggnader (Aix grundades 123 f.kr.) och torg överallt. Dessutom finns det väldigt många träd planterade överallt, vilket får alla gator att kännas som parker. Typ. Hälften av invånarna är studenter och därför är det en massa ungdomar som springer runt på stan. Bra stämning. Idag var det 27 grader och soligt, och vädret ska tydligen hålla i sig ett bra tag till. Kan inte riktigt klaga.

Ikväll blir det antagligen en liten tripp till stan, eftersom det enda matstället i närheten är en pizzeria belägen i en minibuss som tar €10 för en bränd pizza som man får vänta en halvtimme på. Tjejen i receptionen tipsade om den. Efter det blir det att läsa vidare i illusionisten som jag är hyfsat fast i, varvat med motorcykelspelet på mobilen som jag är hyfsat fast i och kanske nån film. Imorgon gäller det att vara utvlad, då det är en hyfsat viktig dag för lägenhetsletandet, eftersom...

1. Byrån som hyr ut lägenheter har nya annonser.
2. Jag och spanjoren ska förbi studentkåren och kolla om vi kan få varsitt korridorsrum.
3. Couchsurfing-möte på en bar, för folk som söker flatmates eller folk att bilda kollektiv med.

Tänkte därför försöka mig på att gå och jogga på morgonen för att vara på endorfintopp resten av dagen. Bedömer sannolikheten för att det här händer till 30-70.

À bientôt!

Då var det dags.

Så, om lite drygt åtta timmar sitter man där på flyget, utan något som helst utrymme för benen* - och därmed oförmögen att sova ikapp efter en ganska sömnlös natt (Packa gör man bäst i absolut sista stund). Istället får jag koppla in hands-freen och slå på Oasis - All around the world. Ganska klyschigt, jag vet. Men det har blivit en liten resetradition de senaste åren.

Den senaste tiden har inte präglats av någon direkt resfeber. Jag trodde faktiskt att jag skulle flippa ur nån gång på vägen, få iskalla fötter och bryta ihop. Men all den där paniken uteblev, vilket givetvis är väldigt skönt. Jag tror att det beror på att jag under lång tid har ställt in mig på det här och, framförallt, eftersom det verkligen känns helt rätt. Det finns egentligen inte en enda liten del av det här som känns fel och därför flyter det på helt obehindrat. Jag borde egentligen vara hyfsat oroad över en hel del saker, men, som många i min ålder brukar säga angående i princip alla sina problem; det löser sig.

Jag kommer givetvis sakna en massa fina människor, men er kommer jag ju se snart igen.
*Kul att man alltid lyckas glömma bort allt obekvämt som en Ryan Air-resa innebär lagom tills det är dags att åka iväg nånstans igen. Den här gången var ju inte ens priset bra. Fnys.

Hörs snart!

ps. 27 grader och sol imorgon. ds.

Ses om nån vecka