Förälskad i ett leende

image7

Typ.

Ärligt talat

Hur fan tänkte de?

En man som har våldtagit sin dotter hundratals gånger får alltså fortsatt vårdnad.

Det får ju bara inte gå till på det sättet.

Minns ni?



Var inte allt jävligt mycket enklare på den tiden? Jag syftar inte på texten. Bara den tiden. Oskuldsfullheten. Allt var helt enkelt bättre förr, när man var för liten för att fatta något.

Jag borde nog sova...

ps. Hoppsan, jag råkade visst avslöja att jag är ett fd Håkan-fan. ds.

Ähh, jag bjuder lite på min kusin, min bror och nån till.




Polsk julsång med lite Wyborowa i kroppen.

Vackert, innit?

Sommar snart

...i tankarna i alla fall.

Studenten och allt vad det innebär.

Peace&Love - mina feeeta kontakter håller på att fixa gratisbiljetter vaa.
Roskilde - roadtrip med ett gäng sköna polare (20-åringar - ta med massa öl hem).
Urspårad Europaresa med en, än så länge, okänd destination med ett gäng galningar
En dryg veckas avslappnad dekadens i typ Berlin, Barcelona eller någon annan trevlig storstad.

Det där är de preliminära planerna för sommaren och så ska jag försöka jobba lite grann däremellan också.

Jag vill åka på en roadtrip i USA också, nu när dollarn är nere osv, men det kanske blir lite väl mycket...

Nu råkar de ju vara så att jag gillar att planera och sen inte alls fullfölja mina planer. Fast nu när jag ska hålla på och bli vuxen och allt det där så kanske jag faktiskt gör det jag sagt at jag ska göra.

(Går)dagens sms:

"Tele2 kommer den 2008-04-05 att dra 1233 kr från dit konto. Med vänlig hälsning Tele2."


Väntat, men ändå ganska ångestframkallande. Slutklämmen är ju skön också... "Vi tänkte precis dra hela månadens studiebidrag och lite till från ditt konto. Puss och kram."

Jag ska sluta ta med mig moiblen utomlands.




Solen skiner

...och jag sitter inne på jobbet. Jag hade tänkt plugga en hel del nu under lovet - det blev 6 dagars jobb istället. Men jag kan ju inte direkt klaga. Pengarna kommer nog behövas rätt mycket den närmaste tiden. Studentskivor, fotboll och ett jävligt stort shoppingsug.

Istället för att ha varit ute och festat hela kvällarna och nätterna som ni andra med dålig karaktär, har jag legat hemma och läst Snabba Cash. Boken var rätt svår att lägga ifrån sig, så jag har i princip sträckläst den i två dygn. Den var intressant, skönt skriven och nu vet jag allt om hur Stockholms undre värld fungerar... Behöver inte styra sommarjobb mao.

Ahh nej, annars har det faktiskt inte hänt så mycket. Bråkat rätt mycket med mamma, vilket lett till funderingar kring höstens bostadssituation. Om mormor åker till Polen nåt halvår så kan jag kanske bo i hennes lägenhet under tiden, det vore soft. Hösten ja, det blir antagligen en termins idéhistoriestuderande på SU, mest för att ha nåt att göra, bli lite mer allmänbildad, drygare, för att det är intressant och för att göra päronen nöjda såklart... I allmänhet hoppas jag få någon insikt i vad jag ska göra med mitt liv och försöka göra något vettigt och kul under tiden som jag få klarhet i mina livsplaner.

Bloggstrejk

Seriöst, jag vägrar blogga så länge det ligger snö i min trädgård. Ärligt talat, var fan är värmen som utlovades iom växthuseffekten?

Under tiden kan ni ju underhålla er med de här två bloggarna:

http://mogi.blogg.se/
http://ropstensgruppen.blogg.se/


Den första är lite som blondinbellas, fast den här tjejen är värre. Kolla gärna hennes videos. Om ni vill spy, tappa tron på mänskligheten, dö skrattandes, eller kanske alla tre på samma gång, dvs.

Den andra är bara skön.

Ses i vår!

D'e bra nuu



Perspektiv

Jag skickade ett sms till Simon och beklagade mig tidigare i natt. Han svarade med att han precis avslutat 20 timmars i princip oavbrutet jobb efter 2,5 timmars sömn föregående natt. Visserligen är vi ju olika - han är driftig och jag är lat, men ändå...

Jag kanske inte ska klaga alltför mycket :)

Wikipedia

Ahh, kortfattat, informativt och väldigt nyttigt. De 60 sidor som jag skulle läsa i min lärobok om Buddhism och Hinduism sammanfattades rätt snabbt på ett mycket mer lättförståeligt och intressant sätt. Hinner jag plugga in allt inatt och skriver provet imorn, så behöver jag bara göra ett par fysikgrejer på eftermiddagen, fixa med mitt projekt och läsa lite franska. Allt kommer väl antagligen att gå åt helvete p.g.a. sömnbrist, men om det inte gör det och jag faktiskt blir klar med allt så har jag gett mig själv tillåtelse att åka till w-wa. Tänk vad fort man kan ändra sig.

Länge leve Wikipedia!

Reality's cathing up

Efter att ha fördrivit gårdagen med trötthet och kaffe som huvudsakliga inslag, somnade jag enkelt efter klockan tio. Tre timmar senare låg jag klarvaken i min säng.

Ångest.

Jag tror att det är därför det här händer för andra natten i rad. Jag drömmer om något som anknyter till ett ångestladdat ämne, vaknar och kan inte somna om eftersom hjärnan bara radar upp saker som jag försökt lösa på ett enkelt sätt i tankarna. Det funkar inte till slut.

Igår var jag för trött för att plugga, det gick helt enkelt inte.Jag började genast att fundera på hur jag skulle kunna skjuta upp mitt religionprov till nästa vecka. Jag gjorde upp en lista i huvudet på hur mycket saker jag då skulle ha att göra nästa vecka (då jag för övrigt fyller år, yi-fucking-ha...) och inte ens jag lyckades få ihop det, särskilt inte med min resa till Polen hägrandes. Det skulle helt enkelt bli för mycket.

Någon gång måste man ta tag i allt, oavsett hur jävla tråkigt, onödigt och ointressant det (läs: fysik breddning, biologi breddning och religion) är. Jag har egentligen varit jävligt korkad och lat, skjutit upp alltför mycket saker och nu börjar allting att hinna ikapp mig.

Två prov, fyra inlämningar, en färdigläst bok, ett korrigerat projektarbete (här har vi då höjden av min envisa och korkade förmåga att skjuta upp allt) och säkerligen ett antal till uppgifter, som jag inte ens har någon koll på, är ungefär vad jag måste göra. Inom en vecka. Det är ju inte helt omöjligt många saker, men jag vet itne riktigt var tiden finns, eftersom jag inte sover vettigt och därmed inte kan göra nåt mer tankekapacitetskrävande än att t.ex. ta en långpromenad kring hammarbyhamnen i underbart vårväder.

Jag har ju då givetvis hittat en lösning på detta problem. Ett som inte innebär att mina betyg förfaller den sista terminen, vilket ju hade varit lite smått onödigt... Om fem timmar, då min mamma vaknar, tänkte jag förklara allt ovanstående för henne på ett halvmilt sätt, mestadels betona sömnsvårigheterna och försöka få henne att förstå att en resa till Polen just nu inte alls funkar. En helg då jag inte har något inplanerat och istället tvingar mig själv att plugga, är ungefär vad jag behöver.

Fan vad jag längtar till det samtalet. Tur att det är fem timmars sömnlöst religionsplugg tills dess.

Ciao.

ps. Det här inlägget är jäävligt överdimensionerat och Drama Queen-aktigt, jag vet. Ovanstående är inte en så jävla stor grej (sömnproblemen har iofs en ganska osoft seriositetspotential), men... Sånt här händer inte mig ofta. Jag fick helt enkelt en insikt och behövde skriva av mig. ds.

Insomnia

Jaoo... Då var man här igen då! Jag somnade faktiskt runt elva-tiden efter att ha avnjutit en mycket god kopp Kvällsro-te och sett Arsenal slå ut ett av alla de där italienska lagen man hatar. Klockan halv tre var det slut på det roliga och jag vaknade upp - helt pigg. Närmaste halvtimmen spenderades med att vrida mig i sängen, vända på kudden för att ligga på den kalla sidan och utveckla ångest över morgondagen som med största sannolikhet kommer att vara koffeinrik, men ändå sömnig och ganska jobbig.

Sen var det dags att gå ner till köket för att äta en smörgås med polsk skinka och nån god ost mamma köpte tidigare idag. När den var uppäten gick jag tillbaka till sängen och började läsa boken Fear, som varit mycket omtalad i Polen på senare tid. Eftersom jag ska till Warszawa över helgen, så tänkte jag att det kunde vara kul att förstå vad folk pratar om och, eventuellt, ha något smart att säga själv. Efter tjugo sidors läsande om politiken i Polen i slutet av, och efter, andra världskriget kände jag mig inte alls mer trött, snarare tvärtom. I hopp om att faktiskt bli uttråkad och trött, satte jag mig därför vid datorn och började slösurfa allt jag redan läst om tidigare idag. Det funkade inte.

Nu funderar jag lite på om jag ens ska försöka sova igen, eller om jag ska kolla på film, fixa allt jag behöver fixa till morgonen och sedan försöka vara i skolan jättetidigt för att börja plugga religion. Ett annat alternativ är att slösurfa tills jag faktiskt kan somna, sova bort hela skoldagen och ha exakt samma problem natten som kommer. Det låter lockande.

Glöm inte

Milan - Arsenal som börjar på 6:an strax. Är man en sån där som inte gillar fotboll så kan man kolla på Garden State på 3:an klockan nio.

Mjukisbyxor, tofflor och den där t-shirten jag köpte i Berlin (som jag inte tycker om så mycket, men som visade sig vara sjukt bekväm) tillsammans med grapefrukt-juice och pepparkakor i tv-soffan.


Dagens låt: Shout Out Louds - Tonight I Have To Leave It.

Hittade ett klipp från deras Arvikaspelning på min mobil. Damn, den låten var grym!

Sliten

Igår var jag i skolan i ett par timmar innan jag drog hem, febrig och allmänt förkyld. Sen dess har jag inte gjort något produktivt alls; jag har surfat, kollat på teve (som jag inte kunnat göra ordentligt på två veckor), sovit kopiösa mängder, kollat på Juno igen och bara allmänt segat. Nu är jag klar.

Dags att springa ner till tvättstugan, laga mat, bläddra mer intensivt i SU:s utbildningskatalog (ååångest) och förbereda mig mentalt för nästkommande två dagar som egentligen måste vara sjukt produktiva för att jag inte ska behöva hitta på halvdåliga ursäkter till mina lättlurade lärare...

Hur förbereder man sig då mentalt för något sådant? Efter att ha avklarat de tre första punkterna på listan kollar man på film, äter, läser, kollar på nyheterna, sover och äter en rejäl frukost.

Nerkortat: Man slappar mer.

Ok, nu är jag lite efter...

...men den här är sjukt bra. Både låten och videon.

Minimalism är lite som det nya mörkbruna för mig. Sjukt snyggt dvs.

Berlin har satt sina spår.

Tråkigt

Skola idag, för första gången på lite drygt tjugo dagar.

+ det snöar! Vad i helvede!?

Roligt


Puh

Det där sista var tydligen inte något allvarligt. Nu kan jag istället återgå till att hitta nya saker att blogga om. Jag fick nämligen den insikten, att man inte endast behöver blogga om svåra saker på ett pretentiöst sätt (vilket nog är det jag har försökt göra, utan att egentligen lyckas). Man kan faktiskt skriva vad fan man känner för och inte behöva bry sig.

Musik, t.ex... Jag hade planer på en lång utläggning om Hot Chip, men nöjer mig helt enkelt med att konstatera at tden senaste skivan suger och att jag egentligen inte fattar grejen med dem. Ungefär en bra låt har de lyckats med.

LCD Soundsystem däremot. Ojojoj. De är sjukt grymma! Laddade över Sound of Silver och tänkte lyssna igenom den och Hot Chips senaste under alpresan. Det blev en lyssning på Hot Chip och sedan LCD resten av resan. Så jävla skön musik!

Nu ska jag fixa sallad bestående av mozzarella, tomater, olivolja och basilika.

Mums.

HJÄLP!

Nu åkte skolböckerna fram!

Det här är läskigt. Jag är rädd för mig själv.

Vad fan är det som händer med mig?

Efter att ha legat och halvsovit fram till klockan fyra och sedan slappat resterande tid fram tills för ett tag sen, fick jag ett behov av att göra något vettigt. Detta händer inte alltför ofta. Jag gick ner till köket, kryddade en fläskfilé med vitlök och mejram och ställde in den i ugnen. Kort därpå hade jag besökt tvättstugan, slängt en massa tidningar och kartonger, och jag fann mig själv i vardagsrummet, med dammsugaren i högsta hugg.

Om någon skulle vilja förklara varför jag helt plötsligt spenderade en dryg timme av värdefullt festivalbakfylleaktigt slappande på det sätt som ovan beskrivs, så vore jag tacksam.

Tyska näsdukar

De är parfymerade, hela bunten - vilket ger en härlig luktsensation sekunderna efter genomförd snytning. Detta råder dock endast i ett ytterst kort tillfälle tills näsan blir täppt igen.

Jag förbrukade cirka sju paket hallondoftande, seriefigursbeprydda näsdukar under min vistelse i Berlin, vilket ledde till att sådana små saker som lukten av söt frukt blev ett mycket välkomnat inslag i en annars luktfri värld.

Jag är sjukt förkyld.