Frekvensen

...ska kanske bättras på. Jag fick nyligen en konstruktiv avhyvling av Annika om min dåliga strategi vad gäller uppdatering. Fem nya inlägg lite då och då är tydligen ett dåligt upplägg. Då förutsätter man iofs att jag faktiskt har något större syfte med den här bloggen, som att t.ex. få en massa besökare, bli bloggkändis, gå på bloggfikor ;) osv. Jag bara känner för att skriva av mig ibland - och ibland inte.

Livet har varit rätt händelserikt på sistone, fast det tar jag en annan gång. Nu är det dags att hälsa på mormor, eftersom hon åker till Polen imorgon. Efter det ska jag på familjemiddag - skoj! Det var länge sen.

*inget youtube-klipp den här gången*

6:e Oktober



Låter ju... Helt ok faktiskt.

Nåt kilo hår lättare

Jag hatar att gå till frisören. Det innebär alltid en veckas obehag och terroriserande av tjejompisar med frågor om hur jag borde klippa mig. Jag får aldrig något konkret svar och när det väl är dags att svara på frisörens fråga om "hur jag vill ha det" sitter jag alltid där som ett frågetecken och kommer med det sjukt givande svaret "ehh typ kortare" - som om frisören väntade sig något annat. Jaja, det blev som det brukar bli - kortare - och nu sitter jag här sjukt obekväm och går till spegeln var tionde minut för att vänja mig, till skillnad från mitt vanliga narcissistiska beteende som innebär ungefär en spegling i halvtimmen.

Ahh, har inte så mycket mer att säga just nu - eller jo, jag har ju givetvis många sjukt invecklade och djupa funderingar, men jag orkar inte dela med mig av dem just nu.

En liten låt på det också.


Kul kväll

19:39 Vänner
20:00 Simpsons
20:30 Family guy (halvtveksam underhållning)
21:00 Resident evil: Apocalypse (ännu mer tveksamt vaa)
22:45 Scrubs
23:15 2 1/2 män

...och så hoppas vi att jag vaknar upp och mår bra imorn, orkar inte med nån influensa.

Produktiv dag

Antagligen den produktivaste den här sommaren, utan att jag egentligen gjort särskilt mycket. Det säger nog rätt mycket om hur mycket jag har slappat de senaste månaderna.

Powernap nu och sen antagligen till frisören (!).


13 dagar kvar

Det här ska bli kul! Motivationen känns rätt på topp efter att ha slappat sig igenom en hel sommar. På onsdag ska jag registrera mig, sen tänkte jag skaffa mig rätt så mycket ångest över hur mycket kurslitteratur jag måste köpa och över hur dyr den är. Sen är det bara att njuta av dagarna som är kvar (det får gärna vara soligt och allmänt asbra väder) innan det är dags att börja erövra så mycket prettokunskaper att Simon, Jocke och pappa kommer vara de enda som orkar umgås med mig.

På tal om Jocke så vill jag bara inflika att jag avundas honom för att han vågar flytta till en annan stad i tre år. Själv skulle jag inte kunna flytta till en annan stad i Sverige (möjligtvis Uppsala, men kom igen - det är en förort till Sthlm), men att ta det ganska stora steget i livet är rätt coolt. Det hela öppnar ju för en resa till Göteborg, i annat syfte än fotboll, och möjlighet att uppleva staden (som tydligen ska vara rätt soft). Linköping känner jag tydligen också en del folk som ska flytta till - dit kan man ju också tänka sig att åka över nån helg.

Varför har jag fått en så stor lust att resa då? Mestadels eftersom jag haft en relativt reselös sommar, men även eftersom min tänkta New York-resa blev framflyttad till våren, pga diverse visum/pass/medborgarskap-krångel, som min mamma inte riktigt hinner lösa i tid. Det är ju rätt sjukt hur mycket saker man måste fixa inför en sån resa som polsk medborgare (rätt skumt mtp att Polen är med i EU och dessutom väldigt USA-vänligt) jämfört med vad jag behöver göra - typ ingenting. Nåja, det blir en kul resa nån gång runt min 20-årsdag istället. Det amerikanska presidentvalet får gärna krångla sjukt mycket och bidra till en fortsatt låg dollarkurs.

Eftersom yngsta kusinen (som är äldre än mig) kom in på college i London planerar jag även att åka dit över en långhelg i gott sällskap. Jag har ju liksom aldrig varit där och alla pratar om hur underbar staden är och bla bla bla. Perfekt tillfälle nu med andra ord. Den sista resan i planeringsstadie för tillfället: 10-dagars road trip i Alperna runt nyår med äldsta kusinen och bror. Flygstol till Genéve (antagligen) och sen lite blandade alporter som vi inte hunnit upptäcka än. Fab!

Så, egentligen har jag ersatt dysterheten över att inte få åka till N.Y. i höst med att planera in en massa andra resor. Det funkar rätt bra. En annan höst-dysterhet är ju att jag hade rätt långt framskridna planer på att inte bo kvar hemma längre. De planerna gick i stöpet och det var nån vecka där i Juni då jag var rätt nere över det. Nu för nån dag sen insåg jag att jag faktiskt kan fixa en rätt sjysst lägenheter genom sssb.se och inte bli av med den om jag vill ta ett sabbatshalvår. Numera kan man tydligen skriva in sig som boende i flerrumslägenhet med vem som helst (förut var det bara med fru/livspartner typ) och så länge den andra personen tar tillräckligt många poäng eller har pågående doktorandstudier så får man bo kvar. Tur att storebror blir inskriven som doktorand snart, då kan han passa på att hålla kvar min lägenhet i ca fyra år :) Så det är bara att börja leta och vänta på att nåt bra dyker upp, jag har typ tillräckligt många ködagar för att kunna få nåt rätt bra. Häri ligger ju dock ett litet problem. Skulle jag flytta hemifrån kommer jag antagligen inte ha råd med alla ovanstående reseprojekt. Dilemma.

Men trots det, en sammantaget god sinnesstämning. För att klyscha till de här plötsliga positiva vibbarna och även för att jag precis hittade den här låten efter typ en månads passivt letande;



Jag blev förresten totalt utdömd av nån sorts onykter hiphopare för någon dag sen, när jag var ute på en kvällspromenad. "Jävla snelugg - öh, eru en sån indiepoppare? Eru det eller? Dra hem till Baba Sonic merej! Wööh, hela världen är så underbar - lovar att du var på Baba igår med dina fula stuprörsjeans! Hatar er indiepoppare!"

Jag bara skrattade. Så jävla rätt. It's funny 'cause it's true, typ.

Nu ska jag sova igen.

Tjingeling.

ps. Jag lovar att sluta missbruka ordet "typ" inom en snar framtid...typ. ds.

Bästa!

Sätt högtalarna på max och kör igång lite skön allsång på kontoret:



Oavsett vilka andra grymma städer man tokdiggar (typ New York, Barcelona, Berlin osv...) så är fan Stockholm den bästa staden i hela världen.

Syriana

Jaha, ikväll var det dags igen - andra gången jag somnar framför den filmen. Det rä inte det att den är dålig, jag vill verkligen tro på er alla som säger att den är bra. Men vad faaan. Somnar man två gånger så är det ett fett underbetyg och fr.o.m. nu kommer jag bara använda filmen i insomningssyfte. Egentligen borde jag alltså sätta på den nu, för att efter att ha somnat på kvällen kan jag i vanlig ordning inte somna på natten.

Men nej, istället gör jag något annat brutalt tråkigt - jag skriver ett CV. Jag ska nämligen söka lite jobb som jag hittade på platsbanken, bl.a. som timvikarie på mitt förra högstadie. Fatta grymt att komma tillbaka dit och äntligen få vara fascisten alla hatade. Muahahaha!

Det här måste för övrigt ha varit den tråkigaste onsdagen någonsin. Huvudvärken har iaf släppt.

Tillägg

Om nån undrar hur jag mår så känner jag mig som att jag kommer bli förkyld snart. Har vaknat med fet huvudvärk två mornar i rad (nej, inte fortfarande bakis) och hostar slem, nyser och känner mig allmänt seg. Imorn måste jag förbi pappa och städa tokmycket där eftersom han snart kommer hem efter fem veckors semster och jag har låtit lägenheten gått ner sig hyfsat mycket. Jag ska nog skippa vattenkriget på fredag (ni vet, det där feta vattenkriget som kommer att spåra ur ganska fullständigt). Istället tänkte jag glida iväg och kolla på Buzzcocks (!) gratis (!!) utomhus på medborgarplatsen (.) Sen vågar jag kanske utgång nånstans. Fast inte det där på Stureplan - det kommer vara för spårat. Vice, någon?

Så, nu vet ni det också.

När jag ändå är här...

JON LAJOIE.

Vilken snubbe. Sök på youtube. Humor behöver egentligen inte vara så avancerad som jag tidigare tyckt.


Tallinn

...var förresten jävligt kul. För kul. Man märker liksom att man har haft för roligt när man kommer hem, sover i närmare ett dygn och sedan är bakis i två. Man vet att ens polare har haft det ännu mycket mer för kul när man vaknar upp och ser sin blåtira i spegeln (helt olyckligt införskaffad). Tack.

Det var helt sanslöst roligt och det finns så mycket sjuka saker att berätta om, mestadels saker som man var tvungen att uppleva på plats - vilket ju gör själva historierna till såna där jobbiga internskämt som man hatar om man inte fattar dem. Så, ni som inte var där kan ju förvänta er att jag ett tag framöver, endast kommer att prata om saker som ni inte tycker är roliga och som ni resultatlöst kommer att försöka förstå, samtidigt som jag och de som faktiskt var i Tallinn ligger och gapskrattar på golvet.

Cheerio.

Weekday

Allt började för lite mindre än tre år sen. Cheap Monday hade slagit igenom och alla gled runt i fula svarta stuprörsjeans. Jag började fundera lite på var (och varför) alla köpte kläder som var så uppenbart fel. Efter mycket letande insåg jag att det var Weekday på Götgatsbacken som sålde dessa hemska skapelser och jag påbörjade snart en hatkampanj mot denna butik. Varje gång någon tog upp butiken i fråga gjorde jag en äcklad min och ett äcklat läte, samma sak gällde när jag gick förbi butiken i fråga. Detta var naturligtvis jävligt kul, för att inte nämna otroligt moget - mestadels för att folk blev så pass irriterade. Jag vägrade gå in i butiken och därmed påverkade det folk som ville slöshoppa med mig, de kunde helt enkelt inte gå in där.

Så någon dag (efter typ ett år) hände det. Jag glömde att göra den äcklade minen och lätet när jag spatserade ner mot slussens tunnelbanestation. Ett fatalt misstag. Brist på koncentration skyllde jag allt på när jag blev konfronterad, men det visade sig att detta var början på slutet av hatet mot affären. Någon sorts söderfiering hade insmugit sig och jag kände inte längre samma agg mot hela Cheap Monday-fenomenet. Dagarna flöt på i någon sorts principsviktande dvala och jag låg sömnlös om nätterna, funderandes på hur jag kunde detta låta ske.

Helt plötsigt fanns det flertalet randiga t-shirts i min garderob, Jason Mraz och Coldplay fanns på mp3-spelaren och jag hade t.o.m. vågat gå in på Weekday. Iofs besannades de grövsta fördomarna mot affären rätt snabbt (fy fan vilka fula saker man hittar jävligt snabbt där inne - de sticker liksom ut och fångar ens blick omgående, kanske är det de gälla färgerna eller bara allmänt konstiga modellerna av kläder som gör det - jag vet inte).

Nå, det jag vill komma fram till med den här långa texten är att...

Jag köpte ett par jeans på Weekday för nån vecka sen. Skitsofta. Ahh just det, jag är en hycklare också som spenderade en massa onödig tid (iofs har jag sjukt mkt tid över - det här är väl beviset på det) på att bara hata något. Helt utan egentlig anledning.

Men nu har jag blivit en mycket bättre människa och jag kan se tillbaka på det här med ett skratt. Ett jävligt högt och långt skratt, mtp hur kul det var att jävlas med er alla. Särskilt Linnea.

Puss.