Sommarvibbar


Det är inte långt kvar nu...  Mösspåtagning imorgon.

Det känns skrämmande, sorgligt och underbart på samma gång.

Ledig dag

Tjoho, vad mycket kul man kunde ha gjort idag. Free Cone Day, grymt väder och jaa... Helt enkelt upplagt för en dags soffliggande med avskyvärd pollenallergi som plötsligt slagit till.

Caesars
nya skiva, Strawberry Weed är sådär lagom melankolisk för en dag som denna.

Blä.

Apropå nostalgi...

På vår kusinmiddag igår satt vi och snackade om de skönaste låtarna från vår barndom. Det slutade med att vi började leta igenom skivsamlingen som fanns tillhanda i lägenheten, och då hittade vi den här:

image8

                                        
1 D:REAM Things can only get better
                                        
2 BASIC ELEMENT The promise man
                                        
3 MAGIC AFFAIR Omen III
                                        
4 FLEXX Wake up
                                        
5 LEFTFIELD LYDON Open up
                                        
6 M PEOPLE Don?t look any further
                                        
7 TREBLE?N BASS Jam jam jam (All night long)
                                        
8 PANDORA Come on and do it
                                        
9 THE GRID Texas cowboys
                                        
10 PLASTICO Communicate
                                        
11 JENNIFER BROWN Heaven come down
                                        
12 JAZZY JEFF & FRESH PRINCE I´m looking for the one (to be with me)
                                        
13 MAYOMI What ever I
                                        
14 SOUND FACTORY Good time
                                        
15 MC SAR & THE REAL McCOY Automatic lover (Call for love)
                                        
16 MELODIE MC Free
                                        
17 FKW Seize the day
                                        
18 ROB?N?RAZ In command

Det här var tydligen den äldste kusinens favoritskiva. För mig kändes de flesta låtarna bekanta, men det var inte riktigt det jag lyssnade sönder som liten knodd i Enskede. I veckan ska jag åka hem till mamma och leta fram Absolute Dance 7 och Absolute Dance 10.



Fan, vilken grym musik som gjordes i början/mitten av 90-talet.

NOSTALGI



*förbereder mig inför torsdag*

Nattens sms

12-apr-2008 02:25
Alltså, din skug judekatel! Jag gör schlut, du kan ta ditt krukl och gå tillbaka till polen!

Det är alltid lika skönt att ha ett sånt sms väntandes när man vaknar ganska outsövd och ska till jobbet. Vetskapen om att någon kommer att ha en så jävla mycket sämre morgon räcker ju för att inte somna om.

Efter en duktig dag...

... är det dags att tända levande ljus och slå sig ner i soffan med vattenpipa och dålig action på sexan.

Mys.

Tisdag

Skolgrejen löste ju sig givetvis. För det första var min grupp inte fulltalig, dessutom ville ingen hålla föredraget och, slutligen, fanns det ingen tid kvar på lektionen för oss. Efter att ha tråkat mig igenom resten av dagen gick jag hem och sov. Sedan bar det iväg till St: Eriksplan för att avnjuta Stockholms största pizza och jobba lite på mammas jobb.

Kvällen var tänkt att spenderas över en fika med två vänner. Fikan utvecklades till en öl på Little Persia, som i sin tur blev ett par timmars häng på Klubb Impuls. Jag diggar't. Skön musik, avslappnad stämning och en massa trevligt folk. En jävligt skön vardagskväll helt enkelt.

Den avslutades med frågan: Vad heter du på facebook? Jag uttalade mitt namn så polskt som det gick, såg hennes förvirrade blick (vad var det för skumma ljud han precis sa?), log och gick av tunnelbanan.

Vad heter du på facebook?

Haha.

Att skjuta upp saker.

Ja, mitt favoritämne här i livet. Jag tänkte behandla det i lite mer detalj när jag har mer tid. Just nu är det så att jag inte gjorde något som helst som ens kan anknytas till skolarbete under de 13 timmar jag var vaken igår. Vid halv-ett-tiden beslöt jag mig för att ställa väckarklockan på 06:00 och helt enkelt börja plugga till dagens föredrag då. Jag snoozade givetvis. Ungefär en timme. Nu är jag klar med min frukost och ska försöka mobilisera mig lite grann. Mindre än två timmar kvar, men det sköna är att jag vet att det löser sig. Det gör det alltid. Förra veckan lyckades jag med i princip samma sak två gånger om och det gick bra. En av sakerna gick skrattretande bra till och med.

Det där med att det löser sig är också något jag tänkte skriva lite mer om. Det hör jag verkligen hela tiden i min vardag. Alla säger det. Mestadels skoltrötta åttiotalister. Jag har alltid också tänkt så, men jag har ju å andra sidan fixat rätt softa skyddsnät att falla tillbaka på i livet. Har alla andra som det ska lösa sig för också gjort det? Vad händer om det inte löser sig?

Såna här funderingar får man när man verkligen inte vill plugga, har sovit jävligt lite, druckit för mycket kaffe och är lite småstressad.

Nu ska jag läsa om scientologi. Puss.

1:a April?

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_1083919.svd

Tror de på det där själva, eller? Det räcker väl egentligen med att titta på vilket av förslagen för det nya Stadsbiblioteket som valdes. Det fanns flertalet alternativ som var riktigt spännande ariktekturmässigt sett. Man valde givetvis det tråkigaste. Inga gallerior ska byggas, E-Type sitter i skönhetsrådet (!!) och det är lagstadgat att man inte får bygga hus som är högre än 6 (eller vilket låga antal det nu är) våningar. Stockholm kommer att förbli en liten och mysig stad om inte folk kraftigt ändrar sin attityd.

Eller... Så kan man ju alltid trivas bra i den här vackra och icke-utbyggda staden och istället åka på semester till Barcelona eller Berlin. Svårt val.