Bästa landsmannen!

http://www.expressen.se/motor/1.1349822/litade-blint-pa-sin-gps-korde-ner-i-sjo

Rip it up


Yeaaah.

Den mest störande skådisen i världen.


Grattis. Du förstör den annars briljanta serien It's Always Sunny in Philadelphia.

Seriöst, är det någon som uppskattar denne mans skådespelarinsatser? Varför?

Det räcker nu.

Argh, jävla huvudvärk. En hel vecka har det hållt på... Lutar åt ett läkarbesök imorgon. Faan, har massa att göra i veckan ju.

Snö

I like. Tog en promenad och kramade vinterns första snöboll idag. Kändes bra. Hela den där övergångsperioden är riktigt värdelös, deppig. Man får en energikick, allt är ljusare och härligare. Man får lust att lyssna på The Kooks istället för The Smiths och Cut Copy istället för Hot Chip.

Synd bara att allt kommer att regna bort och bli slask snart.

Fantastisk rubriksättning

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3830531.ab

Någon som hittar något i texten som tyder på att Gates hade en "vild festnatt"?  Antagligen hade väl ingen velat läsa artikeln om rubriken hintade om att innehållet var en kort meningslös intervju och fakta om säkerhetspådraget kring ett bröllop som Gates ska närvara på. Zzzzzzz. Att folk ens vill läsa om den antagligen stelaste människan på planetens "vilda festnatt" är ju också rätt tragiskt. Rubriken hade nog lockat fler läsare om den var nåt i stil med "CHOCKSÄKERHETSPÅDRAGET EFTER GATES SPÅRLÖSA CHOCKFÖRSVINNANDE".

Tror inte mitt hat mot kvällstidningar är riktigt hälsosamt.



Låtar som fått mig att gråta #1


Gymnasienostalgi. Bästa minnet från första året typ... Alla låg bakis på sofforna i caféet och lyssnade på Coldplay. Sen dess har det blivit "vår" låt.

Försvarsmekanism

Tror min kropp kände på sig att jag tänkte gå på föreläsning idag... Vaknade upp med jättetungt huvud och en allmän lust att bara stänga av mobilalarmet. Tur att jag är en så disciplinerad människa då.

En bra och en dålig nyhet

Dåliga först.
Saldo: -32,40 SEK
Jag som innerst inne hoppades att de där taxiresorna aldrig skulle dras av. Borde vara någon form av enveckas-regel på sånt. Har de inte dragit nåt efter en vecka så får de inte göra det alls. Det är ju bara elakt annars. Det kan ju även vara så att jag borde sluta åka taxi när jag inte har råd.

Bra.
Lön 2008-11-25 1.113,00
Fantastiskt! Har absolut inget minne av att jag utfört något som helst arbete som skulle belönas med den summan pengar. Påpassligt med tanke på att det är en massa utförsäljningar nästa vecka och jag hade lovat mig själv att lägga undan alla pengar till alpresan. Nu kan jag ju med gott samvete köpa saker jag inte behöver för 1080,60 SEK.

Tjoho!

Merde!

"Salut! Mon appartement est occupé cette semaine.Mais je connais plusieurs appartements disponibles de 5 personnes chacun ou plus. Au revoir."

Översatt: Hej! Min lägenhet är upptagen den veckan, men jag vet flertalet lediga för omkring fem personer. Hejdå.

Peeerfekt, du funderar inte på att delge lite information om hur jag hittar de andra lägenheterna? 

Jävla arroganta muppfransmän. Nu måste jag ju formulera ett nytt jävla mail på franska och min huvudvärk är redan påtaglig.

Fan

Upptäckte precis att MGMT verkar ha 18års-gräns på sin konsert. Synd bara att den är slutsåld. Nåväl, jag har ju redan sett dem två gånger i år.

...istället kan man glädja sig åt att Magic Numbers spelar på Street den 19/12. Julmys!

I övrigt har jag sovit bort merparten av dagen, skickat iväg en massa mail angående boende i alperna, kollar på Reservoir Dogs (överskattad film) och glott på Oz (mycket bra), Arrested Development (ganska bra), It's always Sunny in Philadelphia (bra), samt Heroes (halvbra).

Fan vilket spännande liv jag har!

Sjukling

Ahh, tyckte faktiskt att jag var på tok för bakis igår eftersom jag ändå tog det ganska lugnt i lördags. Somnade nån gång runt åtta igår kväll och har legat feberdäckad sen dess. Det är ju liksom inget vidare roligt med influensa, men som tur är finns ju tvtorrents. Närmaste dagarna kommer jag med andra ord spendera tittandes på en massa nya meningsfulla serier.

Ni kan ju typ underhålla mig via sms eller nåt ändå. Tvtorrents eller inte så är det är ju faktiskt ganska synd om mig.

Fredag

Bra dag!

Började med en sådär halvspännande föreläsning om Romantikens forskning, som jag egentligen inte riktigt kunde fokuusera på. Halvkorkat att lämna tillbaka senaste tentan innan man börjar föreläsa - man blir ju hyfsat nyfiken på hur det gick, sen måste man givetvis undersöka vad man hade fel på och så helt plötsligt har man inte alls lyssnat på vad som sägs. Det gick bra på tentan iaf! Två gånger i rad gör att jag nästan börjar överväga om det faktiskt kan bero på något annat än ren flax.

Efter föreläsningen mötte jag upp nyblivne göteborgaren (även nyblivet bockskäggige) Joakim för en fika. Vi valde helt rätt ställle då Filippa K tydligen redan börjat sin utförsäljning i källaren. Folk blr verkligen galna på stora reor och dylikt. Jag får en jävligt skum inställning också. Pris och storlek blir helt plötsligt det enda man fokuserar på, färg och allmänt utseende blir andra prioritet. Det resulterar ju ibland i att man är halvvägs på väg till provrummet med ett riktigt fynd i rätt (!) storlek när man stannar upp och inser varför man faktiskt lyckats lägga händerna på något riktigt billigt i rätt storlek; plagget är gräsligt. Det måste ha nåt med judisk påbrå att göra. Jag gick därifrån tomhänt, vilket var delvis bra med tanke på mitt ganska icke-välfyllda bankkonto, men samtidigt hade ett nytt par jeans inte varit helt fel, eftersom mitt sista hela par idag sällade sig till min resterande jeanskollektions reviga skara. Fikan var i alla fall trevlig, Jocke hann lovorda sin nya stad en del och jag hann med ett par klagofyllda utläggningar om Stockholmstristessen innan det var dags för oss att springa iväg och fika med Helena och Hampus. Också mycket trevligt!

Väl hemma, kroppen tokabstinent, var det dags för en efterlängtad Spotify-fix. Därefter sprang jag ner och åt middag med Anna och Pappa på mitt nya favoritställe Raggev. Två års blindhet försvann nämligen för en dryg vecka sen, då jag och Anna upptäckte den Mellanöstern-influerade lilla restaurangen, med otroligt goda hommusrätter och världens godaste lemonad (smakar Mojito), på andra sidan gatan. Nu vill jag gå dit... Typ alltid. Mätta och belåtna tog vi en promenad till Filmstaden Söder, där vi bestämde oss för filmen Baader Meinhof Komplex, som (kortfattat) handlar om en vänsterradikal terroristcell som verkade i Västtyskland under 70-, 80- och 90-talen. Jag fick känna mig smått antisvenne-banan, då vi hade utspridda platser, och jag fick sitta själv på rad 6. Hade jag haft sällskap skulle jag ändå inte märkt det, filmen var verkligen gripande och 2½ timme försvann fort. Det var skrämmande, men samtidigt lite fascinerande att se hur långt folk kan gå och vilka aktioner de kan genomföra för sin övertygelses skull. Se den! 

Efter filmen pratade jag lite med pappa om deras politiska aktivism i sin ungdom och fick lite halvt skuldkänslor för att jag egentligen inte på något aktivt sätt försöker bidra till en förbättrad värld. När jag kom hem anmälde jag mig till volontärarbete hos Amnesty, beställde blankett om medlemskap och kände mig (tillfälligt) lite bättre.

Nu sitter jag och lyssnar på Supergrass (ska kanske på deras konsert nästa vecka :)), lite beroende på dagsform, ångestmängd över att det innebär att jag skippar ännu en boxningsträning och pengamängd på kontot.

Ska nog sova snart.

Debaser förstör mitt liv.

Jag vill se Cut Copy (som fan) imorn kväll, The Pigeon Detectives eller Those Dancing days den 14:e, Franz Ferdinand den 15:e och MGMT den 21:a.

But noooo! Här har vi nån jävla orubbligt muppig åldersgräns på 20 år, som absolut inte går att kringgå med nån lista.

*tröstar mig med spotify*

Wow! I'm in love.


Utmaning

Ahh... Blev utmanad av Tess. Kör nog lite som Steffes metod och uppmanar alla som känner sig manade (ehh) att skriva nåt skoj.

1. Jag lider av svår (självdiagnostiserad) narcissism. En vanlig promenad längs med Ringvägen till tunnelbanan brukar resultera i typ tio speglingar i skyltfönstrena.

2. Jag har inga som helst problem med att ljuga för att underlätta något för mig själv. Det var ungefär så jag lyckades ta mig igenom gymnasiet utan någon vidare ansträngning - manipulering och lögner typ.

3. Jag anpassade min musiksmak efter min umgängeskrets förut. Det ledde delvis till vettiga förändringar (typ slutade lyssna på Nightwish) och delvis till mindre vettiga (typ slutade lyssna på Metallica). 

4. Det tog rätt lång tid för mig att i förra punkten erkänna att jag en gång lyssnat på Nightwish. Jag satt och funderade på något bättre exempel på horribel musik jag tidigare uppskattat som ändå var hyfsat mainstream och förklarbar, men lyckades inte.

5. De två senaste punkterna fick mig att inse att jag faktiskt egentligen bryr mig rätt mycket om vad min omgivning tycker om mig, även om jag försöker intala mig själv (och andra) att jag inte gör det.

6. Jag förstår absolut inte poängen med skräckfilmer. Jag blir bara rädd och får sedan svårt att sova.

7. Jag ogillar att prata i telefon. Antingen löser man saker via sms eller så bestämmer man via sms att man ska ses och reda ut saken i fråga. Detta har resulterat i att folk lackar på att jag aldrig svarar i telefon och att jag snittar typ 30 sms om dagen.

...men det är lugnt, jag försöker bättra mig.


Valvaka

Jag funderade lite smått på att dryga mig på en massa bloggar nyss. Orkade inte.

Heja Barr!

Sooova och vakna till förändring... Det där var medvetet lamt, bara för att på ett lamt sätt kunna anknyta till nedanstående youtube-klipp.




Höst

Det finns inget som är bättre med hösten. Kan vi bara komma överens om det? 
För det första: Det är mörkt. I princip dygnet runt upplever man inget solljus. 
För det andra: Alla saker man hävdar är mysiga är ungefär hundra gånger mer njutbara under t.ex. sommaren, vintern eller våren. 

"Ett varmt bad eller en värmande kopp te efter en härlig promenad i höstrusket."

Det är ju endast njutningar för att det är så jävla kallt och ruskigt. Utan kylan och rusket skulle man inte uppskatta ett bad som bara får en att känna sig avslappnad och varm, en känsla man egentligen upplever hela sommaren. Man diggar bara hösten för att man ibland har möjlighet att få känna sig som på sommaren. 

Om man nu tycker att det är så mysigt att värma sig efter en kall höstpromenad borde ju vintern vara mysigare. Naturen är vackrare på vintern, allt är ljusare. Man mår bättre för att man faktiskt får uppleva lite solljus under dagarna. Det är dessutom kallare på vintern, vilket ju gör den där tekoppen såå mycket mer värmande. Då behöver jag ju inte ens ta upp hur mycket skönare det är att ta en lång promenad den första vårdagen, då solen värmer, fåglarna kvittrar och naturen börjar leva igen än att glida runt och antingen frysa eller svettas (finns ju inga kläder som klarar av höstens ombytliga jävla väder), medan man kollar på hur naturen vissnar mer och mer (visst, lite sjyssta färger till en början - ett tecken på att allt snart kommer vara kalt och grått) och bara längtar och funderar på hur man ska värma sig så effektivt och snabbt som möjligt så fort man vridit om nyckeln till sitt hem.

Ok, att man försöker göra det bästa av situationen - det går inte att ändra på det faktum att hösten är här osv, men kom inte och säg att det finns något som är bättre med den än andra årstider. Tycker ni att det är så? Flytta till England. Där är det aldrig varmt, alltid regn, allt är grått och téet är dessutom mycket godare.

Nej, jag tänker inte acceptera att andra tycker annorlunda.


Lysande framtid.


Smickrande.

Undra vilka jobb mitt CV matchar om man lägger till lite mer meriterande jobb och nån sorts utbildning.