Hey man, I just want some musely

En liten update summerad på för många punkter för att det ska se snyggt ut:
  • Jag tentapluggar igen. Woho!
  • Jobbsökandet har gått... Sådär.
  • Oasis ska tydligen till Roskilde '09. Nu känns det ungefär tre gånger mer spikat.
  • Rosenbergs reportage inför USA-valet är riktigt bra, även fast det egentligen räcker med att antingen läsa det i DN eller se det på TV4. Annars blir det ena typ en repris av det andra.
  • Jag har tydligen utökat mitt vitaminintag - Mamma klagar på att det finns för lite frukt hemma, även fast hon köper mycket.
  • Imorgon ska jag fortsätta mina små matlagningsprojekt och försöka mig på att göra smoothies. Kan ju bli en succé likt matmuffinsen.
  • Flight of the Conchords är helt otroligt underbart skoj. Så meningslöst och så roligt. Riktigt simpel humor som kängar all pretentiös kultur. Mamma gillar tydligen också det.
  • Weeds, som var lite småkul i början har blivit fruktansvärt dåligt och tråkigt.
Au revoir.

Muahaha!

Ah, det finns en snubbe på min kurs som är den där äckligt jobbiga beesserwisser-typen, läser alla sidor innan själva föreläsningen så att han ska kunna ställa invecklade frågor om något som föreläsaren inte har gått igenom än, bara för att visa andra att han kan så jävla mycket. Iaf, jag fick en glimt av hans tenta idag å han fick inte bättre betyg.

Tillfredställelse.

Själv fick jag ett B. Mycket nöjd. Det ska firas med att överföra en massa av pappas föreläsningar i overhead-format till PowerPoint-presentationer. Jippi! Hundra kronor kvar att leva på, sju dagar kvar till löning. Det känns lite som att jag kommer sjunga Magnus Uggla högt om sisådär en vecka.

Amerikaner

Det spelar ärligt talat ingen större roll hur korkad Palin är och hur fucked up republikanernas politik är när det finns en massa människor som får rösta, som är så här verklighetsfrånvarande.



Lite smått skrämmande, va?

Öhhh...

Jag glömde helt bort att jag villa gå och kolla Cicatriz' nya kollektion ikväll. Kanske lika bra det, nu hann jag ju söka en massa jobb. Om jag bara lyckas förstå hur vår scanner funkar så kan jag även slänga upp en bild på mig själv, något väldigt många numer efterfrågar. Tydligen är bra utseende en väldigt högprioriterad egenskap bland arbetsgivarna. Sjukt.

Ahh, hann youtuba (verbet kommer med i nästa SAOL-upplaga) lite grann också.



Fett grymt! Man kanske borde åka till Ibiza nån gång...

Nu blir det kurslitteratur tills jag somnar.

Don't you know?

Ahh... Tror jag kopierar lite av Annikas inlägg. Sjukt skön låt det här;



Så, nu kommer ni aldrig få ur den ur skallen. Family.Guy.S07E02 rekommenderas samtidigt.

Jag höll förresten mitt löfte! Lyckades på något helt otroligt sätt bräcka gårdagens ofantliga produktivitet. Köket är nystädat och på spisen står en sjukt god pastasås, puttrandes. Dessutom har jag hunnit cykla fram och tillbaka till Hökarängen för att handla mat åt mormor, ätit mat och samtalat med mormor och slutligen tagit en låång promenad - vilket ju gav mig tillfälle att prata i telefon med folk jag skulle hört av mig till tidigare.

Jag förtjänar verkligen att glo på senaste Heroes nu!

Jag hatar måndagar

Man får aldrig sova ut, vilket ju leder till att man är brutalt trött. Därför snoozar man, vilket ju leder till att man inte hinner äta frukost. Det leder i sin tur till att man är irriterad, vilket ju givetvis inte blir bättre när tunnelbanorna är proppfulla och röda linjen är försenad. Massvis med folk i trängseln vid stationen och så funkar inte rulltrappan. Rulltrappan är lång. Ett litet ljus så här på morgonen är den intressanta föreläsningen, som faktiskt vore än mer givande om man itne var trött, hungrig och irriterad. Nåväl, hem direkt, börjar ladda ner lite nya avsnitt av alla de jävla serierna jag fastnat för (hur många är jag uppe i nu? 15?) och crasha på soffan. Vaknar och har fortfarande inte konsumerat något annat än bannen i språngmarschen till tricken och det på tok för varma snabbkaffet på morgonen - som givetvis var för varmt och dracks för snabbt. Bränd.

Om ens dag, efter bara någon timme varit så förjävligt jävlig, är man faktiskt värd att bara ligga och kolla på serier hela dagen. Hela Kill Point avklarat (ganska bra faktiskt - förutom slutet), nya Entourage å Californication (höjdpunkterna på måndagar) och lite Flight of the Conchords (tveksam till om jag fortsätter med det). Jag har även hunnit städa lite, fixat lite med mitt CV (haha, det tar sjukt lång tid att få klar en så kort grej) och tagit en promenad (hela vägen till pappersinsamlingen och tillbaka!). Nu ska jag läsa lite kurslitteratur innan jag forsätter att vända på mitt dygn.

Slutsatser:
  • Jag har lite för mycket fritid för mitt eget bästa.
  • Min laptop (i kombination med tvtorrents.com) är min bästa bästa vän för tillfället.
  • Jag borde skaffa en flickvän.

Lovar att tisdagen blir minst dubbelt så produktiv!

Ciao!

På tal om...

Vinnande koncept (neongrönsilvriga Nike's), så såg jag Woody Allen's film Vicky Cristina Barcelona på en förhandsvisning förra veckan. Att sätta två av världens vackraste kvinnor (Penelope Cruz och Scarlett Johansson - Rebecca Hall är ju inte helt fel heller) i en riktigt skön film som utspelar sig i en grym stad är ju rätt så genialiskt. Den omtalade sexscenen mellan de två förstnämnda var tydligen bortklippt och endast lite passionerat kyssande visades. Men misströsta inte - alla vettiga män där ute - det kommer säkert en director's cut.

Att bli medlem i Stockholms Filmfestival är förresten en av årets bästa investeringar tillsammans med min vinterjacka, säsongskortet i hockey och de där Minttuu-flaskorna jag tydligen köpte (halvt i sömnen) på färjan mellan Helsingör och Helsingborg (tror jag).

Motivering: Man får bl.a. en massa gratis förhandsvisningar, den är sjukt snygg och kostade mig 1/6 av dagens pris, det är fett mycket kul för så lite pengar och slutligen; det är rätt trevligt att i efterhand hitta goda saker man inte minns att man har köpt.



Vackra


När jag får råd, dvs om 16 dagar - måste jag köpa dem. Jag behöver dem verkligen inte, jag borde istället lägga pengarna på ett par vettiga, lite mer vintriga, skor - men jag kan ju inte inte köpa dem.

Rättelse: I praktiken behöver jag dem inte, men rent känslomässigt börjar jag bli ganska tveksam till om jag kan överleva utan dem.

Det vore ju dessutom mina första Nike's sen jag var typ 12 och tyckte att silvrigt och neongrönt var ett vinnande koncept.

Onsdag

Shit, vilken produktiv dag jag har haft! 

Jag började dagen med att stänga av mitt mobillarm i sömnen (inte så många som har ett så pass tillförlitligt undermedvetande!) och missade därför halva min föreläsning. Tycker ändå det är sjukt strongt att åka fram och tillbaka till Universitetet, vilket ändå tar typ en timme, för tre kvarts föreläsning. Intressant var det iaf!

Jag har hunnit med att fika med Nea och tagit en promenad från Cityterminalen till Skanstull - då tänker ni "Shit, vad långt och jobbigt", det tänkte jag också förut, men sanningen är att det inte är så långt - det är t.o.m. rätt uppfriskande och trevligt. Framförallt eftersom man har tid att telefontrakassera människor med otroligt långa utläggningar om totalt oviktiga observationer jag gjort eller gör under promenaden. Ännu roligare är det när personen i början av samtalet sagt att han/hon inte har tid att prata, vilket ju gör att man under sin onödiga monolog hör personens tafatta försök att avrunda samtalet tills han/hon tröttnar och helt sonika lägger på luren. Utan det vore promenaden eventuellt rätt tråkig. Imorn tänkte jag promenera hela vägen hem till Skanstull från Stadion (nånstans där ska jag luncha med Tess) och antagligen välja ut en ny person att trakassera. Fast det vore egentligen rätt kul att ringa samma person. Det kan möjligtvis vara så att jag har för mycket fritid.

Sen kom jag hem och utökade antalet serier som jag tittar på simultant, genom att kolla på Fringe, Scare Tactics, Kill Point, Generation Kill och The Wire. 

Nu har jag suttit och lattjat med min Adidas Originals-festival, vars namn antingen är helt genialiskt eller bara rätt lökigt. Jag kan inte bestämma mig. Gå in och rösta iaf så jag vinner en resa vart-det-nu-var. Fast det är egentligen inte så viktigt  - det viktiga är att jag vinner över Nea.

Slutligen kan jag konstatera att det är rätt jobbigt att vara student. Man har så mycket saker att göra hela tiden, men det som är mest jobbigt är att få de ekonomiska bitarna att gå ihop, jag menar, man har ju knappt någon tid över till extra-jobb.

Gammal

...men ack, så rolig.



Jag återupptäckte precis det här... Kollade tio gånger i rad. 

Så jävla kul.

Det där jävla personlighetstestet...

...som alla andra tagit - tog jag också nyss.

Resultaten:

Din personlighetstyp:
Vänliga, flexibla handlingsmänniskor. Fokuserade på snabba resultat. Lever för stunden. Risktagare som lever på högvarv. Har inget tålamod när saker dras i långbänk. Lojala och moraliska, men med flexibel syn på lagar och regler om så krävs för att få något uträttat. Socialt begåvade och populära.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Säljare, marknadsförare, poliser, ambulanssjukvårdare, medicintekniker, datatekniker, datasupportanställda, entreprenörer, komiker, rallyförare, brandmän, militärer, revisorer, snickare, hantverkare, lantbrukare, servicepersonal, transportarbetare, väktare.

Kommentar:
Vilket jävla dravel. Jag lever knappast för stunden och är verkligen inte fokuserad på snabba resultat. Jag är ingen risktagare och har sjukt mycket tålamod för när saker dras i långbänk - oftast är det min egen lathet som gör att de dras på så sätt. Resten stämmer väl hyfsat... Särskilt det första och sista - ödmjuk borde man även lägga till i listan. Jag svarade faktiskt ärligt på frågorna, antingen är testet fuckat eller är det kanske min självsyn jag har problem med?

Karriärer: Haha, vafan. Imponerande att de lyckats pricka så jävla fel. Dessutom kan man ju undra över hur samma personlighetstyp kan bli både komiker och revisorer? Är det någon som, någonsin, har hört talas om en rolig revisor? Å andra sidan måste man ju inte vara rolig för att bli komiker (Helge Skoog). Väktarna på tunnelbanan brukar dra av jävligt roliga sketcher också. Sen kan man ju undra om det ligger nån sorts dålig ordvits i Fokuserade på snabba resultat och rallyförare. Datasupportanställda är ju kända för att vara otroliga risktagare också.

Jag kan fortsätta att dissa testet, men istället tänkte jag kolla på nya Entourage nu.





Gårdagens prestation

...var ändå när jag lyckades resa mig upp fort från köksbordet och med huvudet krossa taklampan, som ramlade ner på bordet täckte halva köket med glassplitter.

Bra sätt att avsluta allas måltid på.

Söndag

Idag har jag tvättat, tagit en lång promenad i regnet, druckit en massa te, jobbat, ätit god middag, sett en sån där allvarlig fransk nära-till-tårarna-film och bakat matmuffins. Nu ska jag lägga mig och läsa lite i Axplock ur idéhistorien del 1 innan det är dags att sova.

Lovar att eventuellt försöka att få till nån sorts mer frekvent bloggning i veckan. Det kan även hända att det blir i den veckan som kommer. Lovar dock inget...

Ehh.