Rubrik

Jag har nog sagt det här väldigt många gånger tidigare, men att få trycka på "avsluta larm" istället för "snooze" är få förunnat. Arbetslöshet kallas det visst för. Fast jag ska provjobba ikväll, så då tar min arbetslöshet för tillfället slut. Rent allmänt så verkar Januari '09 vara ett toppentillfälle att söka jobb. 500 sökande på en tjänst som kassabiträda på Ica. Femhundra! Man kaaanske borde valt att plugga nåt nu i vår också, men det är det ju lite väl sent för nu.

Kontenta: Om någon har ett sjysst deltidsjobb åt mig, så hör av er!

Funderar annars på att vinna på triss och/eller bli fotomodell. Kan inte bestämma mig för vilket som är mer troligt.

Obama

"Immediately after his Inauguration, 
President Obama will balance the budget, 
revive the economy, 
solve the real estate problem, 
reverse global warming, 
find Osama, 
solve the Israeli-Palestinian conflict, 
achieve world peace. 
Then, on the 7th day, He will rest."

Pluggmusik



Snart klar med allt... och arbetslös. Woho!

...och idag lyssnar vi på

Morrissey's nya. Mums!

Ett axplock ur 2008, del 1.

Januari
Standarden sattes direkt då jag inledde det nya året med att vakna upp i Simons kökssoffa på nyårseftermiddagen med oförklarliga brännhål i favorittröjan. Simon hade bäddat ner sig själv på golvet - och det är fortfarande oklart om han, på riktigt, hade gått upp till sitt rum, hämtat kudde och täcke, och sedan lagt sig på sitt köksgolv. Hur skumt det än låter så finns det faktiskt ingen annan förklaring och kvällens tredje musketör, min kusin, kunde inte heller hjälpa med någon förklaring. Köket såg förjävlig ut också, men det kanske inte behövde sägas.

Enligt min facebookkalender gick jag ut rätt mycket i Januari. Låter troligt. Drog på ett par sköna korridorsfester på Lappis också.

Enligt min mobilkalender hade jag en massa viktiga prov i januari, vilket känns ganska obekant eftersom jag inte har något minne av några långa studienätter. Å andra sidan skulle långa studienätter vara jävligt obekanta, så egentligen låter "en massa viktiga prov" fullt troligt.

Tess fyllde år och det firades med en mycket trevlig middag i Tullinge. E dök, hyfsat oväntat, upp och jag dämpade den sedvanliga ångesten och obekvämligheten med för mycket vin. Det slutade med att jag stötte på henne och mådde under ett kortare tag därefter lika värdelöst som typ exakt året innan. 

Jag lyckades ännu en gång förvåna mig själv med min fantastiska oförmåga att släppa något och gå vidare.

Enligt min egna blogg gjorde jag helt andra saker än ovanstående, men ni får väl se det som ett komplement. Eller nåt.


Februari
Jobbade en del. Pluggade en del. Festade en hel del. Bröt handen nån gång i månadsskiftet.

Årets fetaste utekväll redan den 2/2. Gratis dricka, skönt folk, bra lokal, bra musik (Adam Tensta live var rätt fett) och en allmänt totalt tokröj på samtliga inblandade. De något kryptiska meddelandena på mitt gips-slash-bandage vittnade om att Martin blivit Vice-frälst och att det är kul att rita stora manliga könsorgan på fyllan. Sms dagen efter tyddde på att jag och Simon släpat Linnea längs med isiga Folkkungagatan då hon vägrat följa med till Folkets Kebab. Hon betalade. Eftersom jag hade lovat pappa att det skulle bli en lugn kväll och att jag därför ville gymma med honom morgonen efter, befann jag mig på Forsgrenska klockan 13. Ville hoppa från en tillräckligt hög höjd.

En veckas angenäm skidåkning i Alperna åtföljdes av en veckas angenämare after-ski i Berlin. Vi var jättekulturella och gick på muséer. Faktiskt. Dessutom började jag uppskatta techno rätt ordentligt och insåg att kklubbar som var öppna dygnet runt var rätt coola.

Berikade era liv med ett helt blogginlägg på hela månaden.

Mars
Tele2 drog 1233 kr från mitt konto.

Efter en rätt intensiv start på året fick den tredje månaden bli rätt lugn. Fyllde år, pluggade (faktiskt!), attendade lite facebookevents och körde traditionell äggrullning i Enskede.Jag kollade på Juno minst fyra gånger och började planera hösten mer ingående. Storasyster och hennes storasyster (krångligt) fyllde 50 och det firades. Jag och Tesan ingick samma kväll det berömda vadet som slutligen kommer att leda till att hon tatuerar in mitt namn.

I början av månaden hade jag tydligen feta sömnproblem efter att ha vänt på dygnet någorlunda mycket i Berlin. Skolan blev lite lidande, jag bröt halvt ihop och ställde in min Warszawa-resa för att plugga och sova. Mådde mycket bättre någon vecka senare, något som, antagligen, till stor del berodde på ett konstant lyssnande på Young Folks.

Började bli sjukt taggad på alla studentskivor.

-------

...och nu borde jag sova, vilket kanske märks eftersom månadsrapporterna blir mindre och mindre utförliga. Fortsättning kanske följer.

Hemma igen

Ångest. Kyla, inga pengar, inget jobb, tenta om en vecka och just det , sa jag det? Inga pengar. Idag har jag iaf sökt en massa jobb och samtidigt insett att det är första gången i mitt liv som jag aktivt söker ett arbete. Tidigare har det alltid funnits någon som kunnat ordna det på ett smidigt sätt. Inkasserar jag ett par vuxenpoäng nu, måntro?

Dessutom har jag funderat länge på vad det finns för roliga sysslor som är helt gratis. Inom en månad kommer jag antagligen ha sett ungefär alla serier och filmer som gjorts det senaste decenniet.

Nåja, om trettio dagar är det dags igen. Det känns helt utomordentligt bra, faktiskt.