...

God jul, god fortsättning och allt sånt där. Jag har käkat på tok för mycket julmat och slappat kopiösa mängder den senaste veckan och orkar därför inte skriva något längre. Men, jag sitter på jobbet och det kan ju innebära att jag om nån stund har tråkigt och får för mig att skriva nåt.

I annat fall; Gott nytt år!

Aktuellt 21.00

Herregud. Så jävla värdelöst. Tjugo minuter ägnades åt en intervju med kronprinsessan Victoria, samt nån redaktörschef i Danmark som surrade om hur media var när Danmarks prinsessa/prins gifte sig. Skvallertidningar och annat skit, ok. De får skriva om sånt om de känner för det. Statligt ägda tv-bolag får gärna rapportera om egentliga händelser runtom i världen.

Tjugo minuter. Nyhetstorka? Njaa... Mellanöstern-möte, klimatmöte och en hel del nyheter som faktiskt berör. Eller är det så att människor faktiskt bryr sig så pass mycket om kungafamiljen? Berör det deras liv? Det faktum att vi ens har monarki är egentligen bara sjukt och något man egentligen borde skämmas över. Jämställdhet, demokrati, rättvisa - you name it. Allt sånt är (givetvis) väldigt viktigt för befolkningen - något de flesta kämpar för. Att vissa människor sedan föds in i ett liv av lyx och glamour bekostat av allas skattepengar är ju lagom rättvist - men det är helt ok, tydligen. Traditionen och den nationella stoltheten är viktig att bevara... Orkar inte ens börja med det. En massa snubbar vid namn Gustav som lyckades med så otroliga bragder att Sveriges hamnade på världskartan för väldigt mågna år sedan. Europas världskarta, that is. Resten av världen tror fortfarande att Sverige är ett jävligt liberalt alpland som förvaltar en jävla massa pengar och säljer ihålig ost.

Nationell stolthet är bara så jävla fel.

Passar även på att känga DN för att de inte gör något annat än att skriva om växthuseffekten (ja, vi är körda - vi har fattat det), vad den borgerliga regeringen har misslyckats med (skandal att de inte uppfyllt alla sina vallöften på ett drygt år) och om diverse skandaler som skakar vården/företagsstyrelser och dyl. Vill man läsa vad som har hänt i världen får man slå på text-tv. Där får man ungefär lika djupgående analyser av vad som skett som DN erbjuder då de skriver en notis om att Vitryssland ger sig in i tvisten om USAs nya missilförsvar. Oviktigt.

Nej, nu har jag fått ur mig lite aggressioner (en hel del av inlägget kommer jag säkert inte hålla med om imorn) och nu ska jag gå och göra nåt vettigt med mitt liv. Spela Dolphin Olympics t.ex.

Ge fan i mina näsdukar

Det är inte alls feminint. Det är smidigt, händigt och dessutom är de mjukare, vilket gör att man inte irriterar huden runt näsan (okej, det där var lite feminint). Blev verbalt påhoppad i fredags när jag tog upp en näsduk för att torka bort utspilld tequila (inte mitt fel) från handen och armen. Fuck you all, ni är bara avundsjuka för att ni inte är classy nog för att alltid ha ett paket näsdukar i bakfickan... Dessutom skulle ni säkert slickat upp all sprit från handen, era fyllon. Sådeså! :)

Löfte

Blir han inte fälld för något alls så har jag tröttnat på det här landet för tillfället och flyttar til Barcelona i höst.

Annars får jag fortsätta överväga de två alternativen "ja" och "nästa år". Förr eller senare ska jag åka dit och stanna en längre tid.

Ångesten som har skjutits fram under en längre tid med ursäkten "det är ju lång tid kvar tills man måste bestämma sig" börjar förresten göra sig påmind. Nu är det inte så lång tid kvar längre.

Ett års slappstudier på SU vore inte helt fel, heller.

Det här är ju helt sjukt.

Hela dagen har jag gått runt som ett jävla vrak, feta ringar runt ögonen, dåligt humör, allmän seghet och allt har bara känts kasst (den enda ljuspunkten var att mormor kom hem från sjukhuset och mådde bra).

Sömnproblem är väl något jag tampas med varje söndag. Man kommer hem sent på lördag, sover ut fram till tidig eftermiddag på söndagen och har sedan svårigheter med att somna på kvällen. Fine, det kan jag ta. Men att sova 6 timmar båda helgnätterna och sedan vara sjukt trött hela dagarna precis fram till att jag ska gå och lägga mig är ju bara orättvist. Det konstiga är att jag känner mig jävligt trött. Jag kan bara inte somna. Har legat och vridit mig till och från i tre timmar nu.

Varför kan jag inte bara få sova och vakna, utvilad, för en gångs skull? Jag måste egentligen inte vara utvilad. Men gärna nåt annat än att genomleva hela morgondagen helt apatisk, trots fyra koppar kaffe.

Ok, en till bra grej har hänt idag. Jag har återupptäckt låten Only Love Can Break Your Heart med St Etienne. Varför jag glömde bort den vet jag inte. Den är ju helt sjukt bra.

Första julklappen inhandlad

Tydligen införskaffades den förra helgen, antagligen strax efter att jag kommit hem från svartklubben under St: Eriksbron (som för övrigt var riktigt flippad!) och satt mig vid datorn, pigg och något onykter. Dagen efter hade jag lite halvvaga minnen från tiden mellan att jag kom hem och insomnandet vilket ledde till en ganska stor förvåning när orderbekräftelsen dök upp på mailen. Nåja, tydligen sparade jag in runt 300 spänn på denna toppenaffär.

image5
Det känns ju lite halvt sådär vaa... Men jag kommer säkert på nån bra att ge denna halvkassa present till.

Funderar på att:
1. Ta bort mig CSNs medlemserbjudanden via mail (allt är deras fel).
2. Sätta alkolås på min dator, pappas dator och min mobil (av lite halvliknande anledningar).

Dolphin Olympics

Har ni spelat det? Om ni har sjukt tråkigt på jobbet och för tillfället inte pallar plugga mer inför ert biologiprov på onsdag så kan ni ju lägga till en application med det namnet på facebook. Lovar att det spelet är tillräckligt beroendeframkallande och roligt för att tiden ska försvinna någorlunda fort.

För övrigt så börjar jag bli ruskigt irriterad på datorn här på jobbet. Uppkopplingen och minnet är sjukt segt, vilket gör det jävligt ansträngande att ladda ner musik - om man väl orkar försöka så tar det fett lång tid innan musiken är nedladdad. Detta har resulterat att jag inte kunnat lägga till mer musik till playlisten i winamp, vilket ju är sjukt störande - jag har lyssnat så jävla mycket på alla de här låtarna att jag kan dem utantill.

En annan grej som är sjukt irriterande är min fransklärarinna. Jag har haft henne i mer än ett år och har insett det först nu. Vad det är som irriterar mig är svårt att sätta fingret på. Antagligen har det att göra med att alla uppgifter vi ska skriva handla om personliga problem och känslor. Fine, det kanske funkar för andra människor. Jag har däremot ingen större lust att skriva en sida text på franska om vad ensamhet innebär för mig. Även om jag säkerligen skulle vinna än fler empatipoäng hos henne än jag redan har, så känns det bara destruktivt och för personligt att skriva om. Nu har jag då skjutit upp den här uppsatsen i en dryg månad, vilket ju inte är optimalt, men jag hoppas att hon glömmer bort det åtminstone fram till jullovet så att jag kan tvinga fram lite smarta och pretentiösa meningar nån gång efter nyår. Då brukar man ju ändå vara ganska nedstämd och lite halvt melankolisk. Eller så skriver jag allt dagen efter Weeping Willows spelning, de borde säkert lyckas trigga ett par dagars sentimentala tankegångar.

All text i det här inlägget bara var helt planlöst skrivande, men sånt får ni stå ut med.

Nu ska jag slå mitt rekord på delfinspelet.


My own, my precious...

image4


ps. bilden är någon annans, då min jävla mobilkamera är sämst. ds.

Kaffe

Du, underbara dryck. Vad vore vi utan dig?

Rätt sjukt egentligen...

Att man kan bli så glad över att köpa en sak. Ett par nya skor, iofs inte vilka skor som helst utan de snyggaste någonsin, men ändå. Jag unnade mig själv en liten tidig julklapp i torsdags och är fortfarande rätt så upprymd över det. Hela den dagen blev räddad. Av ett par skor. Tänker tillbaka på högstadiet då man köpte ett par nya skor på våren, gick i dem tills de var helt sönderslitna och då köpte man ett par nya. Då tyckte man det var helt ok. En ny tröja eller dylikt var inget man köpte alltför ofta heller. Man växte ju fortfarande, så det var ju "onödigt att lägga ut pengar på sakr man ändå bara kunde använda i ett halvår". Nu har det gått två dagar sen mitt senaste köp och jag går redan runt och suktar efter nya jeans. Eller en ny jacka. Kanske några nya tröjor? Ett par lite mer vinteranpassade skor skulle ju vara ganska bra att ha också...

Vilken jävla materialist jag har blivit.