Picknick och trekamp

Bästa! Det blev en mycket trevlig tillställning igår på fältet vid Skärmarbrink. God mat, skönt folk och allmänt kul! Och så viktigast av allt;

Vi vann.

På sistone har jag lyckats utveckla en förmåga att alltid vara kvar väldigt sent på fester. Likaså igår. Jag cyklade hem runt fem-tiden och det tog givetvis mycket längre tid än beräknat eftersom jag åkte helt fel. Sightseeing i Årsta är ju trevligt. Väckarklockan ringde klockan 10 och efter en timmes snoozande samt en väldigt snabbt inmundigad frukost var det dags att bege sig till jobbet.

Jag mår ju bra, förutom att koffeinets verkan börjar avta. Jag ska nog ringa hit någon så jag får mer kaffe och sällskap. Jag borde nog inte spela Facebook-Risk hela dagen igen.

Konstigt folk

Jobbar man där jag jobbar så träffar man en hel del original. Nyss kom det in en herre och började diskutera vilken sorts kalsonger som var skönast att ha på sig när man jobbade som lastbilschaffis. Vidare började han klaga på vädret. Det var tydligen för varmt för att köra lastbil (värmen gjorde tydligen att inga kallingar alls var sköna) och slutligen började han prata om var han hade åkt lastbil senaste tiden. Efter tio minuters artigt jaha:ande och fejkskrattande vid rätt tillfälle ringde äntligen butikstelefonen (som jag nästan övervägt att ringa till själv från mobilen, bara för att slippa eländet) och jag klarade mig undan tristessdöden. Snubben drog mumlandes om "den jävla värmen".

Vad är grejen med att folk aldrig någosnin är nöjda med vädret?

Så här i efterhand...

...betedde man sig väl inte sådär supersmart igår kväll. Sent blev det också. Men det var kul iaf. Som vanligt väldigt mycket snack om Roskilde (man kanske borde gå vidare med livet snart?), men hamnar man på en fest där man känner få människor, men där alla glider runt med Roskilde-band så.... Ja.

Nu ska jag bara kämpa mig igenom en dag på jobbet i den här olidliga värmen, åka hem och powernapa. Sen blir det picknick, fotboll, brännboll och kubb. Skoj!

Förresten, så är Skinnarviksberget på sommaren är verkligen guld.

Något som måste genomföras:
man drar ihop trettiotalet människor och en sjysst portabel musikanläggning. Sen går man runt på stan, dricker öl, dansar och stannar på random ställen, skapar ett tillfälligt dansgolv och drar med sig mer och mer folk. I slutet ska det se ut nåt i stil med det här...


Rubrik

Efter att ha spenderat hela gårdagen i min soliga trädgården, sovandes och läsandes, är det idag dags för en tripp till stan. Jag måste köpa nya jeans eftersom varenda par jag äger numera har hål i sig. Får se vad mer det blir. Fotboll på Zinken ikväll också, det ska bli skoj! Mest för att skratta åt hur pass nedgången min kondition är.

För övrigt så har jag utvecklat nåt sorts beroende av Risk-spelet på Facebook. Borde nog ta bort det, men det är ju så kul!


Söndag

Succéval av film igår - Batman Begins på DVD. En halvtimme in i filmen inser vi att alla i sällskapet har sett den tidigare. Ytterligare en halvtimme senare inser vi att filmen går på trean på kvällen.

Så, min söndagskväll spenderades alltså framför 4½ timme Batman. Den var bättre första gången.

Dagens musiktips:



Det är så jävla gulligt med fransmän som pratar engelska.

Fyllebloggande

Fortsättning på filmlistan...

Narnia - The Lion The Witch And The Wardrobe - Hyfsat bra fantasy-underhållning. Skådespelarna mäter sig inte ens med LOTR, men det kan man ju inte vänta sig. Lite sjyssta stridscener, en skön plot och helt ok skådisar gör väl att man faktiskt kan tänka sig att se den andra filmen på bio.

Scare Tacitics -
En serie som går ut på att olika personer försöker att skrämma livet ur sina vänner på det mest brutala sättet. Jag själv skulle brutit ihop totalt om jag blev utsatt för liknande försök. Ladda hem och kolla själva!

Super High Me
- Den här filmen kan man ju inte glömma. En komiker i L.A. som röker en hel del gräs bestämmer sig för att sluta i 30 dagar, göra en massa medicinska tester, bli filmad på sitt jobb och sedan röka på konstant i 30 dagar, med samma tester inblandade. En hel del skratt och vilseledande gräspropaganda utlovas. Snubben fastnar i nån sorts dimma, mtp att han röker på från morgon till kväll i 30 jävla dagar. Han erkänner att det är jävligt soft. Vad testerna påvisar får ni upptäcka själva!

Stay away, kids.

Bacardi-drinkar med Steffe (som har fet-ångest) och den första Narinia-filmen är underskattat lördagsnöje. Även om han (Steffe) däckade nyss och jag har tråkigt funderandes på vad jag ska hitta på. MGMT pumpas ur högtalarna och jag öveväger seriöst på att lägga mig ner och kolla på ännu mer Sex and the city. Jag blev utlurad på en öl och sedan blev jag abrubt övergiven av den som lurade ut mig.

Om ni fortfarande inte har laddat ner MGMT så förstår jag er inte. Det är det absolut bästa som producerats på sistone....

http://www.thepiratebay.org/tor/4223790/MGMT_-_Oracular_Spectacular_%5B2008%5D

I'm feeling rough, I'm feeling raw, I'm in the prime of my life.
Let's make some music, make some money, find some models for wives.
I'll move to Paris, shoot some heroin, and fuck with the stars.
You man the island and the cocaine and the elegant cars.

This is our decision, to live fast and die young. We've got the vision, now let's have some fun.

Yeah, it's overwhelming, but what else can we do. Get jobs in offices, and wake up for the morning commute.
Forget about our mothers and our friends.
We're fated to pretend. To pretend. We're fated to pretend. To pretend.

God morgon

Jag har sovit ungefär hela tiden sen det senaste inlägget. Fan också.

Det känns lite skevt att, i telefon, säga att jag äter frukost klockan sju på kvällen, men men.

Det verkar som att alla ska ut ikväll också. Jag har inte råd att gå ut, men lyckligtvis har jag fem säsonger tjejsnack kvar att plöja igenom.

Dygnsrytm, utbildning och filmer

Jaa, den har ju legat stadigt inställd på sömn mellan 06 och 14 de senaste veckorna, vilket ju har varit ganska soft - jag har sovit när folk jobbat, umgåtts med dem på eftermiddagen/kvällen och sedan kollat en massa filmer på nätterna. Jag har även påbörjat ett Sex and the City-maraton. Efter att jag såg filmen i söndags gick jag hem och började ladda ner alla säsonger, med en massa extras - 22.4GB. Det har kanske inte varit den mest konstruktiva livsstilen, men samtidigt tar jag inte åt mig när folk säger att den är direkt destruktiv - mitt sociala liv har varit mer intensivt än vanligt, jag har t.o.m. varit och fikat/ölat lite väl mycket, vilket min plånbok inte uppskattar. Dessutom har jag sett de filmer jag har velat se, läst en hel del och stundtals känt mig riktigt utvilad. Det var inte direkt igår jag kände så.

Hursomhelst är det slut på den dygnsrytmen nu - helt ofrivilligt. Jag lyckades somna ganska tidigt igår och vaknade klockan 3, helt utsövd och oförstående. Nåja, det är väl bara att ta tag i det och hålla mig uppe till ikväll och somna gott - voilà, allt är normalt. Perfekt, eftersom jag ska jobba igen åtminstone måndag-tisdag. Vad gör man då om man vaknar klockan tre på natten och inte tänker somna om? Jo, man slår på sin nyligen nedladdade Pink Floyd - full discography (3.98GB), blir i en såndär skön sinnesstämning med en kopp grönt te och börjar slösurfa på su.se och ki.se. Har man tur hittar man en intressant
utbildning som man kan läsa om, fördjupar sig lite i ämnet, börjar surfa runt på lite hälsosajter, läser artiklar och inser att fan, det här kanske är något. Ganska skön känsla av upprymdhet, spänning och lite glädje - tänk om man faktiskt precis kommit på vad man vill göra. På riktigt, alltså. Så, nu ska man väl höra runt lite om folk vet något om utbildningen eller känner någon som går den och då kommer det väl antagligen visa sig att den är helt värdelös, men ändå. Skön känsla. Mina poäng från högskoleprovet skulle räckt till antagningen inför hösten också, soft.

Nu till något mycket viktigare, nämligen ett litet axplock av de filmer jag sett och någon form av mycket kortfattade recensioner.

King of Kong
- Dokumentär om den amerikanska eliten i arkadspel, främst spelet Donkey Kong. En rad sjuka människor som lever ett rätt nördigt liv filmas med en kamera. Det säger väl sig själv att det är riktigt underhållande att titta på.

Sex and the city
- Behöver väl ingen beskrivning, alla vet ju vad det är för något. Filmen är underhållande, om än i grund och botten en chick-flick. Detta behöver ju inte vara negativt då publiken nästan bara består av Cosmopolitan-förfriskade tjejgäng. Klart värt den biobiljetten jag fick skickad från skolan förut.

In Bruges - Två lönnmördare (Colin Farrel och Brendan Gleeson - riktigt välmatchat radarpar!) fastnar i den medeltida staden Brygge, som förresten är en av de vackrare städer jag sett, i ett par veckor och försöker fördriva tid. Skön humor, sköna karaktärer och en rätt flippad handling gör att nån sorts Lock Stock-känsla infinner sig. Sevärd!

Knocked Up
- En arbetslös och livsnjutande stoner lyckas på något sätt ragga upp en snygg kvinna som gjort karriär inom tv och gör henne gravid. De börjar umgås och försöker leva tillsammans för att underlätta barnets framtid. En ganska förutsägbar film, vilket inte nödvändigtvis betyder tråkig. Funkar rätt bra om man bara vill slökolla på något som inte kräver alltför mycket tankeverksamhet.

What happens in Vegas - Ashton Kutcher och Cameron Diaz blir aspackade i Vegas och gifter sig. Dagen efter lyckas de vinna 3 miljoner dollar och så börjar de tjafsa om hur allt ska delas upp eftersom de tänkte skilja sig. Ganska lik Knocked Up på rätt många sätt och funkar vid liknande tillfällen.

Grotesco - Den bästa svenska komediserien som gjorts på väldigt länge! Det finns ingen ursäkt för att inte ha sett alla avsnitt minst fyra gånger.


...och så avslutar vi det här inlägget med att konstatera att Pink Floyd är ungefär hur bra som helst.

Jag kunde liksom inte inte köpa dem


Jag tror att det är Tesan som har dåligt inflytande på mig. Eller bra, lite beroende på hur man ser på saken.

Jag såg en kille som gick runt med leriga och dammiga såna på väg till konsert förra veckan. Han fattade ingenting när jag ropade något om hädelse till honom. Idiot.

Lördag

Det tog tre låtar innan jag insåg att jobbdatorn spelade Pearl Jam. Det visar lite hur trött jag är. Jag hatar Pearl Jam. Jättemycket. Jävla sing-along-after-ski-wöööö-chamonix'08-rock.

Hua.

Nää, vi kör lite underbart dålig 80-talsmusik istället.



Nostalgi, även fast jag inte ens var född då.

Yeah! Nr 2



Svängig pop med country-influenser, som kanske blir lite väl smörig ibland. Men det spelar liksom ingen roll när den karismatiske sångaren och hans resterande hillbilly-band (särskillt han med truckerkeps) kör igång. Det blir bara jävligt bra, helt enkelt.


Shutter Shades


De här var jättepopulära i Danmark. Fråga mig inte varför. Det kommer väl antagligen alltid finnas folk som gillar att se ut som idioter. Jag har hittills inte sett några såna i Stockholm, men om någon skulle få för sig att gå runt i såna solglasögon borde de utvisas. Förslagsvis till Danmark.

Kanye får sig en känga för att han försöker sprida trenden.

Yeah!



Huuur grymma som helst både på Accelerator och Roskilde. PLus till sångaren för hans sköna frisyr, coola röst och för att han dök upp på Spy Bar (förlåt, jag var där och ännu värre - jag hade fett kul) och röjde.

http://www.youtube.com/watch?v=XVnRzEjpUmE

En till lista...

Nu när jag är på ett bittert humör tänkte jag publicera en liten topplista över saker jag stör mig på just nu.

1. Min förkylning och pollenallergi. Varje år blir man lika jävla lurad och tror att allt är klart efter våren osv. Men icke. På väg till jobbet gick jag förbi en nyklippt gräsmatta på Ringvägen och blev genast snuvig. Personen som klippte gräset förtjänar nästan en plats på den här listan... Förkylningen borde faktiskt också försvinna nu, jag har ju trots allt kurerat den, på ett hyfsat bra sätt, i snart en vecka. Tro det eller ej - men jag vill faktiskt kunna träna. Gå ut och jogga, simma eller gymma. Man blir tydligen svag av att dricka öl på studentskivor, dessutom bildas någon sorts vävnad som lägger sig precis under huden och får en att se mindre vältränad ut. Skandal!

2. Att jag var stressad imorse och tog med mig fel bok till jobbet. Jag tänkte försöka ge mig på Occidentalism - Om hatet mot västvärlden, eftersom jag sneglat mot den ända sen jag fick den i studentpresent. Dessutom känns det som ett litet smakprov på det jag ska plugga i höst. Istället fick jag med mig Låt den rätte komma in. En scräckroman om vampyrer. Jag får helt enkelt sitta och slösurfa när jag har tid över istället för att läsa. Nåja, jag överlever nog.

3. Att det faktiskt finns nackdelar med att bo själv. Det är ju spännande och kul att testa vingarna, dessutom får man göra exakt vad man vill - utan att någon muttrar om dagens lata ungdom eller dylikt. Det negativa är ju dock att man, även om man bjuder över folk titt som tätt, faktiskt spenderar mycket tid själv. Jag är dålig på det. Att bara slökolla film eller läsa funkar ju ett tag, men man blir väldigt fort sällskapssjuk. Då behöver jag inte ens nämna hur tråkigt det är att stå och laga mat helt själv, för att sedan äta helt själv - givetvis medan man kollar på nån halvkass komediserie på femman. Därför var det extra trevligt att äta middag med Adam och
Terés igår. Ugnsstekta nötköttsspett inlindade i bacon, med råstekt potatis och haricots verts. Mums!

Kontentan av det här är väl att det är sjukt soft att flytta hemifrån, om man bor tillsammans med någon, alternativt tvingar någon att alltid hänga hemma hos en. Någon som kan fixa en lägenhet åt mig (+1 typ) i höst?

4. Att jag inte har något stort att se fram emot på flera veckor. Det var länge sen man kände så. Jag har nästan glömt bort vad man sysselsätter sig med när det är så. Jag har inte råd att fika hela tiden heller, måste ju ha pengar till mat!

5.
Att det tar så lång tid för folk att lägga upp bilder från Roskilde. Jag vill kunna återuppleva det i någon annan form än bara minnet. Nästa års resa är såå given!


Jag tänkte egentligen ge min dygnsrytm en stor känga, men så insåg jag att den helt och hållet är mitt eget fel och att det därför skulle vara som att känga sig själv. Självinsikt är inte riktigt något jag håller på med.

Det här missade jag



....och jag har fetångest över det! Beatboxing är fan rätt coolt på amatörnivå, men när vi snackar proffs, då är det helt sjukt häftigt!

DET ER FOR VILDT

"Can you hear me!!? Can you see me!!? Can you read my brain!!? Now listen carefully, I want y'all to take your fockin' shirts off and put your arm around someone you really don't know and then I want you to slowly get to the ground. Now when the refrain comes, I want everybody to go abslolutely fockin' wild with no limits, okay? Now are you with me?"

-Mike Skinner

När väl refrängen kom så försvann all trötthet från Fedde le Grands härliga set och man hoppade som en totalt mental dåre. Det var den grymmaste enskilda sak jag har upplevt på en konsert - majoriteten av de 40000 personer som var där spårade ur totalt när de, halvnakna, sittandes på marken, reste sig upp och började hoppa som galningar.

Här har vi ett lite halvdåligt klipp från den situationen, filmat lite långt bak.



...och ett till från förrförra året där de gör en liknande grej i slutet.



Hemma

Så, nu har jag loggat in på bloggen för första gången på flera veckor. Jag har egentligen inte varit bortrest så mycket, men jag har bara inte riktigt haft något att dela med mig.

Jag kom hem från Roskilde igår och sen dess har jag legat däckad i en härlig blandning av förkylning och välförtjänt festivalbakfylla. Idag har jag bara legat och halvsovit, läst runt lite på internet och mestadels kollat på Underbelly, en australiensisk serie baserad på ett tio år långt krig i Melbournes undre värld. Man får följa polisernas arbete parallellt med de kriminellas liv och uppgörelserna de emellan. Välgjort och intressant. Serien är inget mästerverk, men den duger fint för slöande i soffan, något jag ändå hade planerat för att återhämta mig.

Morgondagen kommer väl antagligen att se ut på liknande sätt, med undantag för ett nödvändigt besök på ICA. Jag har ingen mat hemma och båda föräldrarna är bortresta. Dålig tajming fakiskt. Men om någon har lust att komma förbi och handla, samt ta hand om mig så är det bara att säga till.

Nu ska jag kolla på dokumentären The King of Kong.

Avslutar med ett litet klipp från den fetaste av alla spelningar jag varit på, Chemical Brothers @ Roskilde 2008.




Ciao!