Vill ju inte skryta va...

Eller jo, det vill jag visst det.



Det svänger fort

Fredag, lördag och söndag var jättebra. Verkligen jättebra.

Idag tänkte jag hänvisa till det förrförrförra inlägget... Droppen var nog när jag nyss skickade iväg utkastet till en sms-biljett av misstag. 

En liten grej bara...

Har ni inte sett Boy A, så förstår jag inte vad ni sysslar med på er fritid. Seriöst, bästa filmen på jättelänge. Den är verkligen sådär helt otroligt bra att man inte kan få den ur tankarna på flera dagar.. Jag har inte kunnat hålla käften om den de två senaste månaderna, så fort någon börjar prata film försöker jag tvinga dem att se Boy A. Så bra är den. Seså, in på tokpopulära Pirate Bay nu och ladda hem den! (Oj, uppmanade jag precis folk till brott?)

Ahh just det, jag fixade ett jobb idag också. Fast det var mest V's förtjänst. Tusen tack!

Endorfiner

Ahh, vilken härlig känsla! Nästan så att man börjar överväga att försöka anstränga sig för att kanske börja träna lite oftare.

Lily Allens nya är jättejättebra förresten! Franz Ferdinands också. De spelar på Cirkus 21/3 och det vore ju jäättekul att få gå på den konserten. Med tanke på att jag fyller år nån vecka inna vore det dessutom en otroligt uppskattad födelsedagspresent. 

*visslar*

En liten förklaring till den dåliga uppdateringen

Det här är då mest riktat till hur jag känner för... ungefär allt som inte är umgänge*  med familj och vänner.

*prat om jobb, jobb, åter jobb och andra ansvar räknas inte in under umgänge - fem poäng till den som klockar den logiska följden av detta.

I alla fall. Så här känner jag.


Det kändes rätt bra efter en underbar vecka i Alperna. Men den bra känslan försvann ungefär precis omedelbart när fötterna landade på Arlanda. Bortblåst. Det var inte alls någon spänning som när jag kom hem från förra resan. Det var bara hopplöshet.

Just nu känner jag mig smått deprimerad och det har nog främst att göra med bristen på vardagssyssla. Eller ja, jag har ju haft en vardagssyssla den senaste månaden, men den har resulterat i ungefär exakt ingenting. Förutom ångest och en växande kärlek till planekonomin dårå.

Men om man bortser från allt sånt så kan man ju glatt konstatera att jag lyckades få till ett A på sista tentan (pappas spontana kommentar var typ; "det bevisar ju bara hur löjligt enkel den där kursen var"... Han får mig alltid på bättre humör.) Fick dessutom en inte så liten livsglädjeboost av att promenera och hänga med Mira (systerdottern) idag. Det behövdes.

Nu ska jag försöka sova igen.

Belöningen

...efter en sån där riktigt jobbig dag, som man vet kommer bli värdelös redan när man vaknar helt outsövd, som är fylld av stress och saker som går fel, blir nog en veckas skidåkning i Verbier.

Det känns rimligt.

En liten hyllning

Försöker förstå varför jag inte kan sova och inte kunnat somna de senaste fem timmarna. Gick upp tidigt imorse, har promenerat läänge, jobbat (suttit och läst samt lyssnat på musik i fem timmar), inte ätit särskilt sent, inte druckit kaffe, lyssnat på lugn musik med dämpat ljus, legat och läst och slutligen... inte somnat. Vafan?

När jag till slut gav upp och slog på datorn kände jag att jag kunde skriva lite om en grej jag tänkt lite på idag. Grej är fel ord förresten, person menar jag. 

Det var nämligen så att jag imorse (för typ 19 timmar sedan) beslöt mig för att kolla på en av de där filmerna jag laddade hem iförrgår, de där jättebra bra filmerna jag såg för så pass länge sen att jag inte riktigt minns dem, nämligen Annie Hall. Den är verkligen helt fenomenalt rolig och bra, och den känns inte alls särskilt gammal även fast den är gjord för drygt trettio år sen.

Ahh iaf... Woody Allen. Vilket jävla geni! 30 år senare lyckas han fortfarande göra riktigt bra filmer (Vicky Christina Barcelona å typ Match Point osv) och då har han ändå radat upp en massa bra filmer under tiden också. Även om vissa av hans alster är lite lika är det ändå överlag en bred variation, vilket ju är rätt fantastiskt med tanke på den höga underhållningsnivån. Dessutom har han alltid sköna skådisar med. 



(bild tagen av någon helt annan än mig själv)

Det jag kom att tänka på iaf, och som jag vill hylla, är Scarlett. Vilken kvinna! Så otroligt vacker.

Beslutsångest

Vad gör jag uppe så här tidigt? Varför är jag pigg? Kan inte minnas senaste gången jag gick upp innan nio. Vad ska jag göra de närmaste timmarna? Vad kan man göra? Det står mellan en lång morgonpromenad, läsa Vandrande Stjärna, packa (fast det känns jättetidigt - åker ju först på lördag) och att kolla på någon av filmerna jag laddade hem igår, typ en massa jättebra bra filmer jag såg för så pass länge sen att jag inte riktigt minns dem. 

Först ut iaf - frukost!

ps. Ska jobba ikväll. Woho, det känns bra! ds.

Step outside, summertime's in bloom

Oj, jag glömde tydligen publicera det här.

 

Förvånansvärt bra, bättre än förra gången. Liam drar ju ner betyget rätt rejält, med tanke på att han varit slut som artist i flera år, men som tur är drar Noels akustiska låter upp det igen. Mycket rolig utgång efteråt, ett par varv kring Mariatorgstriangeln (ML, Wollmars och Baba) avverkades.