I'm off!

Sådärja, äntligen att packa väskorna och åka till Arlanda. Jag kom fram till att det faktiskt är min första riktiga semesterdag idag. Forskarskola och helger räknas inte!

Midsommarhelgen var relativt lugn, festen spårade inte alltför mycket och det gick faktiskt ganska fort att städa upp allt. Därefter har jag egentligen bara tagit det lugnt - sovit mycket, träffats med soft folk och solat i trädgården.

Polen ska bli grymt kul. Jag, Simon och William åker ikväll och chillar i Warszwa till på onsdag då vi tar tåget vidare till Kraków där det är festival. God mat, trevligt folk, fint väder och billig öl. Bra förutsättningar.

Nu är det dags att kolla på nya Entourage-avsnittet och slänga in lite ny musik på mobilen.

Do zobaczenia!

Glad Midsommar!

Jag tänkte inte skriva särskilt mycket här, bara en kort midsommarhälsning till er alla, i synnerhet personen som kommenterade mitt förra inlägg - tack för ett gott skratt.

/Den självgode lille ungdomsalkoholisten

Nu ska jag slänga ihop en skiva, städa lite grann, börja fixa lite med käk och antagligen sätta mig i trädgården och avnjuta en kall öl, även fast solen inte har tittat fram ännu.

Tänk på att dricka varannan vatten nu, allesammans!

Vilken är årets bästa låt hittills? Jag var liiite snabb med att ge segern till Ruby, men nu är fråga om inte First Class Riot helt enkelt är sjukt jävla överlägset mycket skönare. Dilemma.

Såg senaste Entourage-avsnittet idag också (helt otroligt att jag inte såg det samma morgon som det släpptes, utan väntade i fyra dagar) - det var uppbyggt på ett dåligt sätt. Buuu...

Aja, som sagt, glad midsommar!

Ahh...

Jag har faktiskt varit upptagen på riktigt på sistone. Forskarskolan är nästan helt avklarad, endast morgondagens presentation kvarstår. Det har varit ganska spännande, lärorikt och intressant att se hur forskarvärlden fungerar. Det har även varit ganska jobbigt att sitta inne i ett labb typ dygnet runt när solen varit framme. Nåja, en dag kvar och sen tänker jag tracka alla jag känner som kommer att slita med sitt projektarbete i trean.

I övrigt så är midsommarplanerna i full gång; jag och Simon tänkte upprepa förrförrförrförra veckans succé och grilla, samt dricka lite grann med lite trevligt folk i en trevlig trädgård i en trevlig villaförort.

Sommarplanerna är nästan helt spikade och det ser ut att bli riktigt jävla grymt! Jag inleder med en inte alltför hälsosam resa till Warszawa och Kraków på måndag. Dessutom är det dags att bli av med festivaloskulden då Arvika ska besökas. THE TOUGH ALLIANCE SPELAR! Ahh, en liten resa till Malmö följer kort därpå och slutligen blir det en soft vecka i Barcelona med underbara människor precis i slutet av lovet. Givetvis kommer det att finnas en massa tid över för att ligga och slappa i min trädgård. Lite jobb borde man kanske hinna med också... Det kommer iaf bli en jävligt sweet sommar!

Nu tänkte jag vara duktig och läsa lite Kapuscinski innan jag somnar.

The_Twang-Love_It_When_I_Feel_Like_This-2CD-(Special_Edition)-2007-uF  har spelats jävligt mycket senaste dagarna. Riktigt skön skiva!

Lite kort och gott...

Jag är för seg för att orka formulera mig någorlunda vettigt, därav punktformen

*Grymt kul på slutskivan igår (Norras i torsdags var också skoj).
*Lagom smidigt att gå och lägga sig runt sju imorse och vända på dygnet helt och hållet.
*Jag känner mig inte särskilt bakis egentligen.
*Det är helt sjukt varmt utomhus, jag brinner upp om jag sitter på verandan mer än en kvart.
*Jag har nästan fixat allt med Kraków-resan.
*Jag ska börja fixa med Barcelona-resan.
*Det kanske blir en liten resa till Arvika om lite drygt en månad också.
*Jag fick bra betyg.
*Södra är en underbar skola.
*Jag kommer att sakna alla trevliga treor nästa år.
*Nu ska jag äta glass och vila upp mig inför forskarskolan som börjar på måndag.

Sommar!

Skälet till att jag inte har skrivit något på ett tag är att jag har legat ute i min trädgård och njutit av solskenet.

Hmm, det där var en lögn. Jag önskar att det var det jag hade fördrivit tiden med på sistone... Istället har det blivit en del pluggande till fysikprovet som jag hade i måndags... Det gick väl ok antar jag. Sjukt tråkigt ämne - dessutom hade jag noll motivation, as always.

Helgen var mycket angenäm, även om min plånbok inte håller med. I fredags blev det studentmottagning hos Adam/Torpet/Blomman eller vad man nu ska kalla honom. God mat, trevligt sällskap och allmänt lyckat. Merci beaucoup!  På kvällen blev det en spontan utgång med lite folk... N'see bar började det med - såklart. Till följd av att Stockholm är så jävla litet, så träffade jag bekant folk som jag inte sett på länge. Det var trevligt. Därefter skulle vi åka till Re:publik men klockan var för mycket - klubben var full och vi bestämde oss istället för att dra till After, där jag träffade fler bekanta. Ännu en gång - Stockholm är litet. På väg därifrån träffade jag bästa Tess också. Kvällen avslutades med Folkets Kebab och lite sömn hemma hos en kompis.

På lördag morgon var det dags att jobba. Det var mindre behagligt att göra det efter så pass lite sömn, men det gick bra ändå. Därefter var det middag hemma hos pappa med hans nya tjej och min bror. Pappa berättade om sina skumma semesterplaner med tjejen. De ska åka runt i Georgien, Armenien och Azerbadjan hela Juli månad. Vad är det för fel på en charter till nån fin grekisk ö egentligen? Nåja, jag får ju lägenheten för mig själv. Sweeeet! På kvällen var jag på en jättetrevlig fest hos Emma.

Dagen därpå var det tänkt att jag skulle plugga en massa med Nea. Otroligt otippat att det istället blev slappande framför TVn med Enoturage, Six Feet Under, Magnsu Bétner och ahh... Vad som helst för att slippa plugga, basically. Provet gick ändå ok. Något som gick mer än ok var måndagens match med korplaget. Vi spöade Söderkamraterna med 2-0 och tog ett kliv längre ifrån bottenträsket. Jag gjorde inget mål, men jag lyckades (på något sätt) knäa en äldre herre i ryggen, så att han fick kliva av planen, kvidandes. Jävligt moget av mig. Hans lagkamrater verkade inte tycka att det var en olyckshändelse (vilket det givetvis var!) och gick in lite extra hårt i närkamperna mot mig resten av matchen. Aj.

Igår fick jag inte ligga hemma och vårda mina sår från föregående kväll, utan jag var tvungen att gå på en övningsvandring inför resan till Kreta i höst. En mil till fots, med 12 kg packning och högsommarvärme var något jobbigt. Jag var riktigt slut efter det. 

Mtp mitt nya projekt "Beach 2007 - än är det inte för sent!" så har jag även varit och boxats. Väl där fick jag öva hela lektionen med en liten ettrig tjej, som tydligen hade tränat en massa kick-boxning tidigare. Åhh, nu till den jobbiga bekännelsen;  Jag fick tokspö. Av en liten tjej. Min näsa fick ett par sköna smällar och jag blödde rätt rejält. Skamligt. Men hon var faktiskt duktig som fan :P

Idag har jag varit ganska produtkiv. Jag har tvättat fönstrena hos mamma och lyckats krossa ett. Jag har suttit och planerat resan till Krakow med Simon och vi har även suttit och övervägt att åka till Arvika. Jag har även hunnit slappa en jävla massa och så har jag hunnit skriva det här långa och otroligt genomtänkta inlägget. Nu ska jag hem till pappa och tvätta fönster där. Sen tänkte jag sitta och dricka öl på verandan och lite senare framför TVn. Heja Sverige!

3-1 mot aik värmer fortfarande.

Imorgon hoppas jag att jag för en gångs skull får ligga i solen och bara njuta av att skolan är slut! Studentmottagning på eftermiddagen också.

Dagens känga: Pollenallergi. Det har fan varit heelt lugnt under våren, men nu när det är full sommar och alla andra slutar missbruka anti-histaminer och för en gångs skull kan andas genom näsan - då, då är det dags för mig att gå runt med rinnande ögon och näsa.

Så här i studenttider får jag väl rekommendera en riktigt usel, men ändå klassisk låt;

Bryan Adams - Summer of '69

"Somliga har ett år kvar"

...men jag är inte bitter.