God fortsättning osv


Tänkte dra på en liten semester nu.

The end of an error

Skönt sätt att avsluta sin presidentperiod på.

Svin.

Kollektivtrafik

Vad är det för fel på folk?

Hur svårt kan det vara att;

1. Gå längre in i gångarna när det är trångt vid ingången och folk vill in.
2. Gå längre in i gångarna när folk utanför tunnelbanan knackar på rutan och uppmärksammar att det finns mer plats där.
3. Gå längre in i gångarna när folk inuti vagnen påpekar att man ska göra det för att mer folk ska få plats - istället för att, som den medelålderskvinnan som såg ut att höra hemma på Östermalm (funderade på att skriva Östermalmskärringen istället, men det vore ju elakt), fnysa och ignorera folks uppmaningar. 

Men nej, folk ska få missa sin tunnelbana (vilket ju är ännu härligare när det är stora förseningar), för att nån mupp är för lat för att flytta på sig någon meter.

Dagens ord: folk.

Pust

En timmes inomhusfotboll. Fick ta astma-medicin efter en kvart. Heelt slut nu.

Men vad gör man inte för att komma i form inför alperna... Bara 19 dagar kvar nu!

Stefan Sauk

Ahh, om någon missade hans fenomenala insats i en debatt om Ipred-lagen förra veckan (där han blir totalt slaktad och bevisar vilken total jävla nolla han är), så kan ni se den här. Från början förstår han inte ens vad frågan handlar om, sen resonerar han som en tre-årig idiot, avbryter andra hela tiden och klagar när folk avbryter honom, anser att oskyldigt dömda är "so what" och lägger nån sorts skådespeleri bakom varenda ord han säger. Sjukt irriterande - sjuk kul.

"Vilken värld lever alla ni i, som slår ett slag för den personliga integriteten? Den rök, det var många år sen den rök." - Bästa kommentaren någonsin. Särskilt när man (även om debatten handlar om något annat) insisterar att prata om upphovsrätt. Den rök ju verkligen inte för många år sen...

Rätt åt honom.

Första advent?

Tydligen var det bara jag som helt missat att det var det i söndags. Eller, missat är kanske fel ord. Totalt inte brytt sig är nog en mer korrekt term. Vi firade viktigare saker, nämligen att det nu, antagligen, är nästan 99% säkert att min bror äntligen är inskriven som doktorand, tror vi. Det är ingen som riktigt har fattat om han har blivit det eller inte. Tveksamt om han själv vet det. Champagnen var i alla fall mycket god, likaså den kärleksfullt tillagade middagen. Jag stylade och gjorde nån sorts zucchini-, lök-, och champinjonssoppa. Slängde ihop det på en höft liksom. Kände på mig att jag hade fått stående ovationer och rungande applåder om inte middagsgästerna känt att det inte riktigt passade in.

Senare på kvällen bar det iväg till Konserthuset, där Goran Bregovic + orkester stod för en mycket energisk och lyckad spelning. Publiken bestod mestadels av serber som dansade galet och sjöng med i alla hits. Det är alltid lika kul att se folk som röjer i den otroligt stela lokalen. Senast var för några veckor sen på Selam-festivalen då det var ungefär lika bra röj och det såg exakt lika skumt ut med folk som dansade frentesikt i väldigt ordnade rader.

Ännu senare på kvällen hann jag ta en öl med Emma, Katta och Ida. Alltid lika trevligt! 

Dags att fixa frukost!

ps. Jag tycker egentligen inte alls det är kul att min bror aldrig får ett säkert svar på vad som händer med hans karriär, men turerna fram och tillbaka kan ju ändå ses som smått lustiga, på ett hopplöst sätt. ds.

Lite finanskris



...innan jag fortsätter plugga.