...


Sportlov.

Äntligen!

Oj, tydligen har jag glömt bort att blogga den här veckan. Slänger ihop en liten sammanfattning av veckan som tröst till alla er som har saknat möjligheten att följa mitt, dekadenta - indeed ;) ,liv de senaste dagarna...

Hela den här veckan har bara känts som en lång transportsträcka (med ett par undantag)... I måndags fick jag ett ganska soft besked från en viss myndighet... Lyckades även tjäna lite pengar på att åka fram och tillbaka till provsmakningen, utan att behöva smaka något (de hade gjort en dubbelbokning, typ). Linnea introducerade mig för ett italienskt fik som faktiskt var väldigt mysigt. Kändes genuint på något sätt. Även om jag, kaffefascist som jag är, tycker att min cappuccino var värdelös. Får gå dit och dricka te i framtiden istället. På kvällen blev det en riktigt kul hockeymatch.

Ehh, tisdagen var ganska kass, jag var brutalt trött hela dagen och jobbade dessutom. Lyckades även somna på eftermiddagen, vilket självklart sabbade nattens sömn.

Det kan hända att jag tog en liten sovmorgon i onsdags - men jag var faktiskt jättetrött! Att sitta uppe för länge och sedan inte kunna somna är, enligt mig, ett väldigt legitimt skäl till skolk.  Det kan iofs hända att detta missbrukas lite då och då... På kvällen gick jag och kollade på Tess' teater. I vanliga fall ogillar jag teater, men det här var faktiskt skoj. Tess var jätteduktig.
Blev hemskjutsad av Gurras polare som körde på ett lite oortodoxt sätt. Slirade en jävla massa och backade in i McDriven. Ahh, det var iofs en kul upplevelse. Vill passa på att tacka den som uppfann säkerhetsbälten.

Torsdagar blir bara sämre och sämre. På sistone har det varit olidligt tråkiga lektioner och jag brukar dessutom alltid ha tvättid efter plugget. Jag var iaf duktig och gjorde en massa saker som jag har skjutit upp lite väl länge. Sen blev det hockey igen. Inget vidare bra resultat. Somnade sent också.

Skolan har en tendens att vara tämligen onödig ibland. Idag var verkligen en sådan dag. Tankarna var mer eller mindre fixerade på söndagens första åk i trettio centimeter puder. Svårt att koncentrera sig på tråkiga fysiklabbar när något så roligt väntar en! Måste börja packa snart. Måste även gå och fixa en ny handsfree. Självklart gick min sönder idag (jag misstänker Nea) och ahh... I värsta fall så kanske jag blir utan musik i en hel jävla vecka! Inte ok!

Planerar en resa till Barcelona på påsklovet med mamma. Jag älskar fan att resa. Jag ska resa brutalt mycket när jag blir vuxen. Bosätta mig i Alperna i ett halvår ska jag också göra. Fatta känslan att kunna åka skidor VARJE dag. Fila lite på mina kunskaper i franska skulle jag också göra.

Jag tror jag ska påbörja en ny tradition - att spela patiensduellen på msn med Deniz. Måste bara lära mig att spela det ordentligt först. Hon vann typ alla gånger vi spelade den här veckan. Inte heller ok!

Aja, har inte så mycket annat att skriva just nu. Återkommer nog senare ikväll eller imorgon när jag behöver skriva av mig lite resfeber, alternativt bara suktas.

Låttipset också...

Oasis - All around the world
Jag brukar alltid lyssna på den när jag ska ut och resa. Grymt skön låt faktiskt med sköna minnen. T.ex. från resan till Afrika förra året, då jag satte på den låten på högsta volym i lurarna, medan jeepen svischade förbi diverse savanndjur i 80 blås. Stod upp genom tackluckan och bara njöt av värmen, utsikten, vinden, musiken och livet. Det var naaajs.

*Börjar packa*

....


Hej alla glada.

Lagom produktiv dag idag faktiskt. Jag har hunnit sova ut (trots att jag somnade runt halv fyra), städat halva lägenheten, slökollat på lite FA-cupen samt ätit japansk brunch (mums) med bror och far. Resten av kvällen ska nog spenderas i min otroligt bekväma fåtölj (en sån där Joey och Chandler har i Vänner) och det blir nog lite läsande i "Hjälp, jag heter Zbigniew" (dagens boktips), det kan hända att jag glor lite på "Italian Job" som jag har för mig var ganska underhållande när jag såg den för ett antal år sedan.

"Pans Labyrint" var en besvikelse. Jag hade, föga förvånande, rätt om att jag inte skulle tycka om den, eftersom Linnea tyckte den var bra. Hon hann nog idiotförklara mig två gånger igår under vårt korta samtal om filmen... Tycker man att det Spanska inbördeskriget är intressant (vilket det ju är) och samtidigt har en förkärlek för sagor, typ "Alice i Underlandet" - då är filmen jättebra. Har man tröttnat på filmer där små flickor får huvdrollen och springer runt i sin drömvärld, men ändå vill lära sig mer om inbördeskriget - då är det kanske bättre att öppna Hemingways bok "Klockan klämtar för dig". Filmen är mer eller mindre en blandning av just den nämnda sagan och den senarenämnda boken, med ett onödigt stort fokus på sagan.

Jag har kommit fram till att det har blivit lite väl mycket neggande över allt i den här bloggen, så fr.o.m nu ska jag åtminstone ha med något glädjande i varje inlägg...

Imorgon ska jag på provsmakning hos Synovate. Det går ut på att jag får smaka lite olika livsmedel (matlagningssåser den här gången), säga vad jag tycker och få 125kr insatta på kontot.. Det hela tar cirka tjugo minuter. Schmutt!
Imorrn kväll är det hockey igen. Med tanke på hur ölsugen jag har varit på sistone så blir det ännu en stor prövning för min karaktär. Den sista innan jag känner mig nöjd med min nyktra period. Åtminstone några After Ski-öl är ju sjävklara och sen fyller jag 18 någon vecka efter hemkomsten från Val Thorens. Hursomhelst - lite drygt sex veckor utan någon som helst alkohol är grymt imponerande och det borde fan resultera i någon sorts medalj!

Snow Depths
Lower slopes:120 cm
Upper slopes:135 cm

Sex dagar kvar!

Fett segt.

Ahh, var på fett bra humör när jag gled ifrån Globen ända tills jag kom hem, då jag insåg att jag fortfarande inte har rört franskaläxorna. Brutal huvudvärk och brutal trötthet frammanade min första tanke: "Ahh, sovmorgon istället för franskalektion imorgon". Meeen så kom jag på att jag är inte sån och nu har alvedonen och téet satt sig så det är väl bara att börja lära sig de där jävla glosorna.

Snart är det helg. Ser egentligen inte fram emot den alltför mycket... Det var länge sen man gjorde det. Imorrn tänkte jag nog ta en shoppingrunda med Virre och sen fika typ. Tänkte nog gå på bio med min käre far på kvällen. Pans Labyrint ska tydligen vara en riktig höjdare (enligt Linnea, vilket ju iofs betyder att jag antagligen inte kommer tycka om den)...

Lördagen blir antagligen seg. Har planerat att ligga och slöglo på fotboll hela dagen (Thank god for Viasat Sport 1,2 och 3). Kaanske rör mig utåt på kvällen. Borde egentligen plugga en del, men ahh, ofta att jag gör det. Söndagen blir garanterat seg.

Well, sammanfattningsvis; den här helgen kommer vara precis som de fyra senaste helgerna. Utvilande, seg, nykter (helt sjukt vad duktig jag är) och ahh - helt ok faktiskt. Kommer ändå, som vanligt, ha tankarna på annat.


The Good, The Bad & The Queen - Herculean

Grymt soft låt på en riiiktigt bra skiva.


Val Thorens - 9 dagar kvar!

Glad alla hjä...

... ahh den där jävla komersiella amerikanska skitdagen. Jag är inte bitter. Nee, idag var faktiskt ok. Sovmorgon, trevligt i skolan, fick rosor osv osv. Tror nog jag har fått en hemlig beundrarinna. Eller så var det bara en tjejkompis som ville muntra upp mig. Well, jag blev iaf på bättre humör - så tack.

Jag lyckades somna framför Simpsons nyss. Jäävligt osmidigt med tanke på att jag är hur pigg som helst nu! Upplagt för få timmars sömn idag och en skitdag imorrn. Ska iofs bli kul att gå på hockey igen.

Well, anyway. Funderar lite på hur jag ska blogga. Antingen blir det små korta inlägg lite oftare eller lite längre inlägg fast mer sällan.
Fast om jag känner mig själv så lär det nog bli en blandning av de båda alternativen; korta inlägg lite då och då...

Det blir lite drygt med en låt varje gång så här får ni ett filmtips istället:

http://imdb.com/title/tt0375679/

Modern klassiker. Sjukt välgjord. Se den!

Due to lack of interest, tomorrow is cancelled...

Har inte ens varit utanför huset den här helgen! Iofs ganska skönt att bara ligga i soffan med feber och slappa, kolla på filmer osv och bli ompysslad av morsan.  Soooft.

Nu är jag iaf mer eller mindre frisk och imorgon är jag ledig - mao kommer jag ligga och göra ingenting en dag till. Sen kan jag återgå till mitt vardagliga tidsfördriv (skolan) och bara sitta och vänta...

Om exakt 13 dagar befinner man sig i Val Thorens och förbereder sig för nästa dags skidåkning. Det ska bli helt sjukt kul - jag har sett fram emot det i typ ett år (sen jag kom hem ftån förra årets resa).


Kaiser Chiefs - Ruby

Tävlingen om årets bästa låt avslutades redan i Januari... Absurt bra faktiskt.

Grattis brorsan!

Måste vara kul att fylla år och sitta i kön på vårdcentralen!

Fan vad jag hatar att vara sjuk. Ganska typiskt att man blir dunderförkyld precis när man har börjat leva ett nyttigare liv - slutat festa så mycket och börjat träna. Vill ju inte dra några slutsatser, men jag var aldrig så här sjuk under det senaste halvåret...... Hade dessutom mycket roligare då ;)

Jag har grym tajming. Somnade framför teven, precis efter Anjas första åk - vaknade precis innan det andra. Grattis till guldet osv.

Har inte hunnit lyssna på nån musik idag men, Oasis - I got the fever passar ju rätt bra som dagens låt.


Later.

Första inlägget...

Tänkte egentligen skriva en jävla massa bittra saker om hur jävla kasst jag mår och om hur jävla dåligt det här året har börjat - men så kan man ju inte börja en blogg.

Ska undervisa Er (mina blivande horder av bloggläsare) om bra musik istället.

Dagens låt:  Bloc Party - Banquet.

Bra ös, synd att deras nya skiva är värdelös - annars hade det blivit ett besök på Cirkus i vår.


So long!