Min framförhållning...

...är ju minst sagt ett skämt. Jag har gått runt i en dryg månad och funderat på vad fan jag ska hålla tal om på svenskan. Bestämmer mig för Utlandsstudier - det kändes modernt och aktuellt. Så, när jag skjutit fram talet så långt det gick, dvs till imorrn - betygen sätts på torsdag, och satt här ikväll och försökte formulera något informativt och konkret, men fortfarande tillräckligt pretto och filosofiskt så att Sonja skulle sätte ett högt betyg, då inser jag vilket ämne jag borde skriva om. Med typ nio timmar kvar till att jag ska hålla talet kommer jag alltså fram till att jag  ska börja om. Underbart!

Nytt tal: Hur beroende är vi av Internet?

Sådärja, kaffe är min räddning - nu ska det hetsskrivas!


http://hub11433.kicks-ass.net/Superdjurgarn.wmv

3-1

HAHA!

Dagens ord: Lycka.

Nu ska jag se förnedringen i repris. Ännu en gång.


Idag är man inte så jäävla kaxig...

...vilken sjuk jävla fest det var igår! Tack alla inblandade - det var fan den bästa kvällen på bra jävla länge.

Börjar dagen med att vakna vid nio - givetvis outsövd - för att åka in och jobba lite grann. Det kom in lite mer folk än vanligt till butiken, så det var inte riktigt fyra timmars slappande. Hade en anställd under mig, som jag skulle lära upp och det gick väl ok. Han var ganska duktig. Vi är ganska nära släkt. Han är min bror. Det var kul att få bossa runt med honom för en gångs skull :)

Sen var det dags att åka hem till Enskede och fixa lite inför kvällens festligheter. Musik brändes ut, middag lagades, omtåliga saker flyttades och ölen öppnades. Jag drack egentligen för mycket vin till middagen och kände mig lite småfull efter - insåg att kvällen nog skulle bli jävligt lyckad! Folk började välla in och inom någon timme var verandan i princip full med vattenpiperökande ungdomar. Jag sprang mest runt och var allmänt glad över att så många vänner hade samlats =) Jaa, tidsuppfattningen är väl inte på topp, men nån gång under kvällen dök det upp några vuxna som drog igång en liten egen fest i min del av huset. Ehh, mamma kom hem nån gång och vi började utrymma vår del av huset lite smått. Det var lite synd, mtp att vi var typ fem killar och tjugofem tjejer där, men men... Festandet fortsatte i trädgråden tills min käre bror fick snilleblixten att återuppleva lite nostalgiska barnupplevelser och vi drog fram en madrass för att köra madrassrace nerför trappan. Det lyckades inet alls särskilt bra och jag tror att samtliga deltagande har massiva blåmärken på baksidan av benen idag. Iofs jävligt kul att köra race nerför trappan bara sådär, utan madrass också...

Den här bilden togs någon gång...

186264-3

Sjuk jävla bild.

Ahh, men jag orkar inte berätta allt - det var en helt absurt, sjukt jävla rolig kväll iaf! Massa trevliga människor som hade jävligt roligt tillsammans helt enkelt. Tror nog det var lite drygt hundra personer allt som allt. Gick och la mig runt sju imorse - så idag har man inte varit alltför produktiv. Kollat på Paris Je T'aime igen med Deniz och typ... Halvsovit fram till klockan åtta då jag började städa upp lite grann osv.

Lyssnat på Pink Floyd hela dagen. Underbar musik när man är bakis.

Tänkte hylla Britta, Adam och Steffe för att de dök upp och inte var alltför dryga bland alla ungtuppar.

Imorgon ska Solna aik förintas.

Paris, je t'aime

Det blev en liten trevlig filmkväll med mamma. Jag måste vila upp mig inför imorgon och framförallt inför på måndag.
Filmen var vääl... Delvis lysande - och delvis jävligt skum och lite väl klyschig på sina håll. En massa korta historier om olika människor i Paris. Det finns två saker som krävs för att en film ska vara bra; Antingen ska Scarlett vara med, eller så ska filmen utspela sig i Paris. Jag vill flytta dit. Jag planerar att flytta dit. Jag vill även gifta mig med Scarlett, men det kan vara något svårare att planera.

I övrigt så gjorde jag inget särskilt idag. Tränade fotboll med korplaget... Det gick inget vidare, mina ben är fortfarande helt slut sen Riksgränsen. Hade en lektion i skolan, och som vanligt när det gäller fysiklektionen på fredagseftermiddagen, gjordes inget produktivt. Hann även ta en fika med the usual three...

Nu sitter jag här och dricker lite rödvin och fixar ihop en liten skiva till morgondagens festligheter. Ska upp om lite drygt nio timmar för att avverka ett sjutimmar långt pass i butiken.

Natti!

Jag är en hycklare...

... för i förra inlägget påstod jag att jag inte var sån. Tydligen är jag sån ändå. Det blev en liten öl med Virre, Jocke och Gurra. Fett trevligt, synd att matchen var kass. Det nya stället är förresten jävligt bra - det blir garanterat fler besök dit.

Imorse vaknade jag, brutalt outsövd och en aning bakfull (det borde vara olagligt att bli bakis på en jävla öl). Klockan åtta infann jag mig vid Skansen för att utöva lite beteendestudier av lodjuret. Tydligen skulle det hållas föredrag om det, jag hade givetvis ingen aning om det och alla andra hade fått en massa papper att förbereda sig med, men det gick ju ändå rätt ok. Lodjur är för övrigt brutalt tråkiga djur. Det fanns tre stycken i inhängnaden och vi fick nöjet att se ett av dessa, som gick fram och tillbaka i ca två timmar, precis inom synhåll. Det var ju jävla kul att studera.

Man borde tydligen ha valt vildsvinen. Lite mer action i deras område. Inte minst fighterna mellan de stora Visenterna, ett djur jag förresten aldrig hört talas om - än mindre sett tidigare, och vildsvinsgalten (jag lärde mig ett nytt ord idag). Vildsvinsungarna var sjukt söta också. Ganska kulatt de inom typ två år kommer att utvecklas till det fulaste djuret på Skansen. Det var hela min skoldag. Det ska tydligen vara sjukt jobbigt att gå i tvåan på Södra Latin - "Herregud, går du natur också? Då får man ju knappt sova nånting har jag hört!" Ye, ye... - Och jaaa, jag vet att jag var brutalt stressad för nån dag sen, men det hör faktiskt till ovanligheterna...

Efter det gick jag och softade på Stadion och kollade in träningen. Trevligt sällskap och lika trevligt surr. Taggnignen inför måndag börjar ju bli något påfrestande... Sen drog jag och käkade pizza på Birkastans Pizzeria största pizzorna i stan osv) med morsan. Slängde i mig en pizza med namnet Grön, som jag valde eftersom jag på senare tid blivit förtjust i auberginer och zucchini.

Därefter bar det iväg i ilfart (jag var tydligen sen till middagen, mamma var fett stressad och lackade) till en visning av en dokumentärfilm om en herre som var fotograf åt Dr Mengele i Auschwitz. Den filmen är väl egentligen skälet till att jag inte kommer att somna särskilt tidigt i natt. Sjukt skakande och obehaglig film. Jag och mamma tyckte att killen som hade styrt visningen var riktigt jävla irriterande. För det första så tyckte han, på allvar, att det var coolt att han kände Lars Adaktusson och han påpekade det flertalet gånger... Det var även riktigt häftigt att "ha kontakt med topparna inom SVT". För det andra så var han lite smårasistisk, vilket framträdde när han pratade om en rätt värdelös kortfilm som vi även såg, som handlade om en amerikan som får motorstopp på väg in till Tel Aviv, och därför får skjuts av tre palestinier. Snubben är sktskraj under hela resan, men till slut visar det sig att hans fördomar är helt fel och han kommer bra överens med palestinierna. Adaktussons bästis tyckte att han var grymt fyndig och att det var skitkul att säga att den filmen borde visas för ungdomar i framförallt Tensta och Rinkeby. Jaa, det är långsökt att koppla det till rasism, men jag såg hans flin och förstod precis vad han menade. Skön dubbelmoral när han först tittar på film om Förintelsen och tycker att det är skithemskt (vilket det givetvis är) för att sedan bagatellisera det lidande människor fått utstå som följd av den israel-palestinska konflikten. Blir så jävla trött på såna människor. Muppar! Ahh... Skönt att ha en blogg där man kan få ut sina aggressioner...

Sen drog jag hem och efter det har jag i princip inte gjort ett jävla skit. Har en lektion i skolan imorrn som börjar klockan 12. Det blir en sjukt jobbig dag. Verkligen. Sen ska jag spela lite fotboll och styra lite saker till helgen.

Okeej, jag laddade ner soundtrack till både Lock, Stock [...] och Snatch och har därför lyssnat på dem hela kvällen. Tänkte välja någon låt, alternativt något skönt citat därifrån, men i skrivande stund kom jag på något annat.
Om ni har sett Hotel Rwanda, så måste ni komma ihåg låten som spelas där en barnkör sjunger, eller så gör ni inte det och då fattar ni inte. Den låten iaf, tycker jag passar jävligt bra till stämningen man infinner sig i efter att ha sett Auschwitz-filmen och den får därmed bli dagens låt.

Jävlar vilket långt inlägg det blev förresten. Tänkte bara skriva om hycklar-delen till en början. Ehh ja, som ni kanske märker på mitt flummande, så börjar jag bli jävligt trött och tänkte gå och lägga mig nu.

Natti.

ps. Slänger in ett litet citat ändå... ds.

Gary: Shotguns? What, like guns that fire shot?
Barry the Baptist: Oh, you must be the brains of the operation. Yes, guns that fire shot.

Pusta uut...

... för det är rätt lugnt i skolan just nu. Två saker nästa vecka och en sak veckan därpå. Sen är det sommarlov!

Köpte biljett till slutskivan idag också. Den var tydligen flyttad från Trädgår'n till Teaterskeppet. Lär bli riktigt grymt ändå. Faaan vad jag vill ta studenten. Ett jävla fucking år kvar och jag har redan börjat dagdrömma om den dagen.

Kemiprovet gick bra, även fast det var fett jobbigt. Satt och skrev in i den sista av provets tre timmar. Mådde typ dåligt. Sömnbrist. Koffeinöverdos.

Jobbade i eftermiddag. Det kom in en söt tjej som var 15. Jag började fundera på hur långt ner i åldrarna det faktiskt är moraliskt försvarbart att gå. Två år yngre borde ju vara ok. Men då går man ju i nian! Jag kommer knappt ihåg hur det kändes att gå i nian längre. Man var allmänt okunnig, omogen och förvirrad. Liten. Fast skillnaden nu är väl att man har växt lite och blivit drygare. Så det borde vara ok att ragga på högstadietjejer. Vid 91or går fan gränsen. Sen är det ju bara sjukt.

Vilken tur att jag redde ut det.

Nu ska jag äta middag och kolla på CL-final med min bror. Tänkte gå ut och ta en öl med några polare, men det blev inte av. Jag är inte sån.

Det ryktas att filmer och bilder från Riksgränsen är på g. Kanske styr upp en liten fin reserapport när jag har den digitala median tillhanda.

Börjar bli lite taggad inför lördagen också. Fan vad fett det kommer bli! Försöker verkligen fokusera på annat än måndagen - så att jag fungerar som människa...

The Knife - Silent Shout

Hinner inte motivera. Fotboll.

Puss.

Stresss

Okej, jag fick en massa värdelösa provresultat tillbaka. Inget superviktigt, men jobbigt ändå. Samtidigt har jag kursprov i Kemi om lite drygt 13 timmar och stressen detta har framkallat, har i sin tur framkallat några jävla blåsor på överläppen. Det händer fan inte ofta att jag är så stressad.

Riksgränsen var grymt bra, hoppas kunna slänga ihop en liten rapport från den resan när jag har mindre att göra på annat håll.

Hmm... Två av de senaste fyra nätterna har jag drömt om någon... Som jag önskar att jag förträngt.

Nåja, vill framhäva ett litet skämt som någon kommenterade mitt förra inlägg med;

--

En polsk invandrare skulle ta ett körkort och gick därför till en optiker för att testa sin syn. Optikern visade honom ett kort med bokstäverna:
'C Z W I X N O S T A C Z.'
"Kan du läsa det här", frågade optikern.
"Om jag kan läsa det?", svarade polacken. "Jag känner killen."

Sjukt kul, eller huur?
--

Avslutar med en liten länk.

http://www.svenskafans.com/fantv/player/default.asp?cat=0&list=all&clip=1968


Sex dagar kvar...

Gaaah...

Stressad som faaan. Är iaf klar med packandet och allt plugg nu. Pluggade halva natten och halva dagen idag. Nu ska jag fixa musik till mp3:an och käka. Sen måste jag springa till skolan och skriva ett nationellt prov i franska. Däreftter...

RIKSGRÄNSEN!

Fan vad skönt det ska bli!

Ahh, hinner inte skriva mer =)

Dagens låt:

The House of Love - Shine On

Lyssnat på en massa madchester hela natten och dagen. Grymt skön låt!

She, she, she, she shine on...

Slänger in en liten låttext också...

Until Sally I was never happy
I needed so much more
Rain clouds oh they used to chase me
Down they would pour
Join my tears
Allay my fears
Sent to me from heaven
Sally cinnamon
You are my world

I pop pop pop blow blow bubble gum
You taste of cherryade
There is something here you must show me
From what you are made
Sugar and spice
And all things nice

Sent to me from heaven
Sally cinnamon
You are my world

Your eyes are gazing back from
Every little piece of glass
You seem to smile from every place
Sally cinnamon
You are my world

Then I put the letter back in
The place where it was found
Its a pocket in a jacket
On a train in town

Sent to her from heaven
Sally cinnamon
You're her world

Fyllecitat: Jag ska styra en tjej som heter Sally och som lyssnar på The Stone Roses.

--

Som ni kanske har märkt, så upptäckte jag hur man filar lite på bloggens allmäna inställningar. Det återstår att se om jag trivs med de stora förändringarna...

VA-Bezs_Madchester_Anthems_(Sorted_Tunes_From_Back_In_The_Day)-2CD-2006-RpM
blev kvällens/nattens pluggmusik för övrigt. Funkade lagom bra. Allt är ju relativt. Ska upp om sex timmar. Suck.

Singing in the rain

Helgen har varit lugn och fin, men ändå jävligt icke produktiv läxmässigt sett. Det får jag sota för ikväll. Labbrapporter - blääää.

Socialt sett har jag hunnit med en massa... Allt från att besöka Jenny på hennes nya jobb och inte få all den gratis glass som jag förväntade mig, till att besöka Micke och Tess i deras (de bor ju tyyyp tillsammans) nya lägenhet. Det visade sig att Micke hade Goldeneye på N64 - så jag var tvungen att visa upp mina lite mer nördiga sidor och förnedra honom totalt i två raka matcher! Jag måste erkänna att jag är lite stolt över det faktiskt.

Efter det blev jag utlurad på stan för lite öldrickande av ett mycket trevligt, om än lite väl onyktert, sällskap som valt att sätta sig på Soft av alla jävla ställen - där de, kvällen till ära, visade en jävla massa schlager-skit. Klientelet var ganska skrämmande. Allvarligt talat, folk jublade och fylleskrålade "SVÄÄÄÄRIIJEE" för att vi fick 6 poäng av Frankrike eller nåt. Trots att ölen var jävligt billig, så blev det lite för mycket när tre asfula finska (?) tjejer på något sätt fick plats vid vårt bord och började prata om att "schlager har sina poänger". Nykter och hemma i god tid. Bästa jag.
Kvällens ord stod Extas för; Dymastik. Om man googlar det ordet hamnar man här;
http://narod.cln.ru/photo_detail.php?id=27733 och visst fan är snubbens min ganska lik en min Extas brukar göra ibland? Hatten är gul, röd och blå för övrigt. Min slutsats är iaf att snubben är Extas' ryske kusin, varför han började prata om honom på fyllan återstår att ta reda på.

Jaja, nu sitter jag här och försöker välja vilken musik jag ska plugga till ikväll. Själva valet brukar ta ungefär lika lång tid som pluggandet, men det är ju en viktig detalj. Eller nåt. Jag dricker kaffe och äter glass. Carte D'Or Cheesecake Razz är faktiskt jävligt god. Påminner en del om Ben&Jerry's-glass med en något lättare och fruktigare smak. Ett jävligt bra tecken på att man inte vill plugga, och egentligen kan tänka sig random tidsfördriv istället, är när man börjar recensera glass.

Ahh just det, jag har hunnit se två filmer i helgen också (jag borde ärligt talat styra upp min studiedisciplin nån gång); Little Miss Sunshine och Clockwork Orange. Har man inte sett den ena så är man fett utdömd. Helt jävla suverän klassiker som antagligen får den mest inkompetenta musiknollan (oj, vilka hårda ord det blev) att börja uppskatta Ludvig Van. Kubrick gör så jävla råa filmer.

Being the adventures of a young man whose principal interests are rape, ultra-violence and Beethoven.

Nästa film var något mer lättsmält och mysigare. En ganska flippad, men ändå underhållande och sympatisk film om en road trip med en jävligt skev familj.

5 mest spelade artister den här helgen:


  1. New Order
  2. The Tough Alliance
  3. Jamie T
  4. Northside
  5. The Fratellis

Imorgon står plugg och fotboll på schemat. På tisdag blir det plugg och packning. Onsdag morgon är det skola och från onsdag eftermiddag till måndag morgon är det skidåkning i Riksgränsen som gäller.

Sweeeeet!


186264-1

Nu funderar jag på om jag ska kolla på Six Feet Under eller fortsätta plugga.

Vuxenpoäng

Ahh, det här testet var lite kul...


http://www.vuxenpoang.com


Min vuxenpoäng är: 10.4

Min ålder borde vara 19.6 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse

Se där ja! du är ungefär lika gammal som du framgår av testet. Så fortsätt leva ditt liv precis som det är och allt vad det innebär. Glöm inte bort att allt eftersom du blir äldre så måste du samla på dig mer vuxenpoäng.
 
Tips på saker att göra för att få mer poäng
  • Är du fortfarande singel så oroa dig inte, gå ut på krogen och försök hitta någon.
  • Köpa bil.
  • Köpa hus.
  • Åka till Kina
  • Anordna vinprovning för dina vänner.
  • Börja dricka Gourmetkaffe.
  • Är du inte redan sambo är det kanske dags att börja fundera på det iallafall.

Jag har faktiskt alltid känt mig lite äldre än vad jag är. Äntligen ett bevis!

Det var typ allt jag tänkte skriva. Har matteprov om 80 minuter och sen får vi se hur eftermiddagen/kvällen artar sig.

Dagens låt:

New Order - Temptation

RIP. Som en hyllning blir det nog bara New Order hela dagen.

Slappt

Har jobbat sen klockan 11 imorse och det har inte varit alltför ansträngande. Jag har däremot hunnit bekanta mig närmare med butiken och nu vet jag ungefär vart allt ligger typ. Bra där!

Dessutom har jag hunnit lyssna igenom TTA's nya skiva; New Chance. Den verkar vara jävligt bra faktiskt!

I övrigt så var gårdagens skoldag mindre behaglig. Jag mådde fortfarande ganska kasst efter att min kära mor försökt förgifta mig föregående dag. Alelrgimedicinens effekter satt i rätt bra fortfarande och jag kände mig brutalt seg och kunde verkligen inte koncentrera mig ordentligt. Lagom bra med tanke på att jag hade två viktiga prov. Det gick inget vidare, jag lyckades t.o.m. somna till en liten stund, på ett av proven. Jag sov resten av eftermiddagen och kvällen.

Northside ställde in sin spelning och New Order har spittrats. Buhu :(

Ptja, det händer väl inte så mycket annat för tillfället. Börjar bli riktigt taggad inför min lilla resa till Riksgränsen på Onsdag. Åka skidor i mitten av Maj kanske känns lite skevt, men det ska bli riktigt kul! Åker med brorsan, kusinen och pappa.

So long!

I'm alive!

Kära bloggläsare, jag ber så hemskt mycket om ursäkt för den senaste tidens frånvaro av uppdateringar kring mitt högintressanta liv. Jag har haft så jävla mycket annat för mig. Förra veckan var jag t.ex. brutalt sliten efter en fyra-dagars lång och ohälsosam behandling av min lever. Studentskiva, inflyttningsfest, 18årsfest och slutligen en liten resa till Kalmar. Det var en riktigt jävla rolig och skön helg, men mtp hur sliten jag sedan var, så passade det bra med endast tre skoldagar den veckan!

Skolan går för övrigt rätt bra. Jag fortsätter med mitt slackande och varvar det med höga resultat på diverse prov. Den kombinationen känns jävligt ultimat faktiskt. Imorgon har jag inte mindre än fyra jävla prov. Fyra jävla prov. Givetvis åkte jag på en allergisk reaktion tack vare nån hälsodryck från Proviva (HUGG DEM!) strax efter skolan och effekterna sitter fortfarande kvar. Orkade inte åka till akuten så jag och mamma drog fram vårt lilla apotek och började kurera mig (efter 18 år av allergier får man in en viss rutin vid såna här tillfällen). Aaanyway, medicinen gjorde självklart att jag blev brutalt seg och trött - mao har jag inte, ikväll, kunnat förbereda mig till proven imorgon. Det löser sig säkert. Det gör det alltid.

Senaste helgen var jävligt trevlig den med. Det började med en angenäm förfest hemma hos min bror, min kusin och deras rumskompis (alla nöjda nu?). Jag och Martin skulle på Simons studentskiva och det kan hända att vi förfestade lite väl hårt. Resultatet av detta blev att vi gled in på fel studentskiva, pröjsade inträde + garderob, och hann beställa in dricka - innan vi insåg att alla människor runt omkring oss var helt främmande. Nåja, lite mindre pengar att supa upp (ganska bra egentligen) och resterande kväll/natt blev ändå jävligt trevlig! Träffade en assoft snubbe vid nån busshållsplats som lovade att fixa in mig på Northside också. Schmutt. Frågan är dock om han inte var lite väl väck för att ens kunna komma ihåg mig dagen efter. Jaja, det var trevligt att surra brittisk musik med honom iaf. Lördagen var seg men mysig. Kollade en massa filmer hemma hos Simon (soft bakissyssla) och drog senare och grillade hos min bror, min kusin och deras rumskompis (bästa Steffe!) för att sedan fortsätta kvällen med ännu mer film.

Snatch och Lock, Stock and Two Smoking Barrels kan vara bland de skönaste filmerna som någonsin gjorts. Guy Ritchie är ett jävla geni och Jason Statham är en sjukt skön skådis. Har ni inte sett de filmerna får ni fan ta och göra det!

Ptja, jag är väl ganska nöjd med den här sammanfattningen. Nu kan jag gå och sova med gott samvete. Lär nog skriva nåt mer på torsdag, om jag har tid över på jobbet.

Slänger in ett tips också...

The Fratellis - Costello Music. Hela skivan är riktigt bra, särskillt låten Chelsea Dagger.

Bonusfilm:
http://hub11433.kicks-ass.net/dudududu.wmv